Havermoutmuffins met kokos en braambessen, piña colada smoothie en een toast met hummus en kippenwit
Havermoutmuffins met kokos en braambessen, piña colada smoothie en een toast met hummus en kippenwit
Havermoutmuffins met kokos en braambessen, piña colada smoothie en een toast met hummus en kippenwit
Havermoutmuffins met kokos en braambessen, piña colada smoothie en een toast met hummus en kippenwit
Ingrediënten
4 personen
Havermout
53,33 g
Melk
160 ml
Boter
66,67 g
Ei
0,67
Honing
50 g
Bakpoeder
0,67 tl
Bloem
100 g
Zout
Rood fruit
120 g
Notenmix
33,33 g
Ananas
266,67 g
Mango
0,67
Kokoswater
100 ml
Kokosmelk
166,67 ml
Limoen
0,67
Ijsblokjes
Munt
Kikkererwten
0,67 blik
Komijnpoeder
Gerookt spek
Look
0,67 teentjes
Wortels
1,33
Gember
0,67 el
Olijfolie
Sesamolie
Rijstazijn
1,33 el
Citroen
0,67
Avocado
0,67
Zuurdesembrood
4 sneetjes
Tuinkers
0,67 bakje
Waterkers
0,67 bosjes
Kippenwit
8 plakjes
Benodigdheden
Blender, aluminiumfolie, een keukenmachine met menghulpstuk, sateprikkers, een barbecue, een vergiet, een rasp, een blender, een zeef, een mandoline
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De muffins
1
Laat de oven voorverwarmen tot 180°C.
53,33 g havermout, 160 ml melk
2
Laat de havermout 10 minuten wellen in de melk.
66,67 g boter
3
Smelt de boter in een steelpannetje en laat ze even afkoelen.
0,67 ei, 50 g honing
4
Kluts het ei en meng het onder de havermout, gevolgd door de gesmolten boter en de honing.
0,67 tl bakpoeder, 100 g bloem, zout
5
Weeg de bloem en het bakpoeder af. Meng alles met een snuifje zout onder elkaar.
6
Spatel de droge ingrediënten kort onder de havermout.
120 g rood fruit, 33,33 g notenmix
7
Meng het rood fruit en de notenmix vervolgens onder het beslag en schep het beslag in de muffinvormpjes.
8
Zet de muffins op een ovenplaat en schuif ze in de voorverwarmde oven van 180°C gedurende 15 minuten. Laat de muffins afkoelen.
De piña colada smoothie
266,67 g ananas, 0,67 mango
9
Snijd de schil van de ananas en snijd het fruit in blokjes.
10
Doe de blokjes mango en ananas in de kan van de blender.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
100 ml kokoswater, 166,67 ml kokosmelk, 0,33 limoenen
11
Voeg hier het kokoswater, de kokosmelk en het limoensap aan toe.
12
Mix het geheel.
ijsblokjes
13
Voeg hier de ijsblokjes aan toe en mix nog eens kort.
Munt
14
Giet de smoothie in glazen en werk af met enkele blaadjes munt.
De toast met hummus en wortelsla
0,67 blik Kikkererwten
15
Giet de kikkererwten door een zeefje en laat ze even uitlekken.
zout, komijnpoeder, gerookt spek, 0,33 limoenen
16
Doe ze in de blender met een snuifje zout, komijnpoeder, paprikapoeder en het sap van een halve limoen.
0,67 teentjes Look
17
Pel een teentje look en voeg het toe aan de blender.
18
Mix het geheel fijn.
1,33 Wortels
19
Snijd de wortelen in hele dunne reepjes met de mandoline.
0,67 el gember
20
Snijd de gember fijn en meng hem onder de wortelen.
olijfolie, sesamolie, 1,33 el rijstazijn, 0,67 citroen
21
Breng de wortelsalade op smaak met wat olijfolie, sesamolie, rijstazijn en het sap van een citroen.
0,67 avocado
22
Pel de avocado, verwijder de pit en snijd de avocado in dunne plakken.
4 sneetjes Zuurdesembrood, olijfolie
23
Besprenkel het zuurdesembrood met wat olijfolie en rooster het kort.
0,67 bakje tuinkers, 0,67 bosjes Waterkers
24
Spoel de tuinkers en de waterkers in koud water en laat ze even uitlekken.
25
Smeer een laagje humus op het geroosterde brood en leg er enkele plakjes avocado op.
8 plakjes kippenwit
26
Schep er wat wortelsalade op en werk het geheel af met wat tuinkers, waterkers en wat kippenwit.
De muffins
1
Laat de oven voorverwarmen tot 180°C.
53,33 g havermout, 160 ml melk
2
Laat de havermout 10 minuten wellen in de melk.
66,67 g boter
3
Smelt de boter in een steelpannetje en laat ze even afkoelen.
0,67 ei, 50 g honing
4
Kluts het ei en meng het onder de havermout, gevolgd door de gesmolten boter en de honing.
0,67 tl bakpoeder, 100 g bloem, zout
5
Weeg de bloem en het bakpoeder af. Meng alles met een snuifje zout onder elkaar.
6
Spatel de droge ingrediënten kort onder de havermout.
120 g rood fruit, 33,33 g notenmix
7
Meng het rood fruit en de notenmix vervolgens onder het beslag en schep het beslag in de muffinvormpjes.
8
Zet de muffins op een ovenplaat en schuif ze in de voorverwarmde oven van 180°C gedurende 15 minuten. Laat de muffins afkoelen.
De piña colada smoothie
266,67 g ananas, 0,67 mango
9
Snijd de schil van de ananas en snijd het fruit in blokjes.
10
Doe de blokjes mango en ananas in de kan van de blender.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
100 ml kokoswater, 166,67 ml kokosmelk, 0,33 limoenen
11
Voeg hier het kokoswater, de kokosmelk en het limoensap aan toe.
12
Mix het geheel.
ijsblokjes
13
Voeg hier de ijsblokjes aan toe en mix nog eens kort.
Munt
14
Giet de smoothie in glazen en werk af met enkele blaadjes munt.
De toast met hummus en wortelsla
0,67 blik Kikkererwten
15
Giet de kikkererwten door een zeefje en laat ze even uitlekken.
zout, komijnpoeder, gerookt spek, 0,33 limoenen
16
Doe ze in de blender met een snuifje zout, komijnpoeder, paprikapoeder en het sap van een halve limoen.
0,67 teentjes Look
17
Pel een teentje look en voeg het toe aan de blender.
18
Mix het geheel fijn.
1,33 Wortels
19
Snijd de wortelen in hele dunne reepjes met de mandoline.
0,67 el gember
20
Snijd de gember fijn en meng hem onder de wortelen.
olijfolie, sesamolie, 1,33 el rijstazijn, 0,67 citroen
21
Breng de wortelsalade op smaak met wat olijfolie, sesamolie, rijstazijn en het sap van een citroen.
0,67 avocado
22
Pel de avocado, verwijder de pit en snijd de avocado in dunne plakken.
4 sneetjes Zuurdesembrood, olijfolie
23
Besprenkel het zuurdesembrood met wat olijfolie en rooster het kort.
0,67 bakje tuinkers, 0,67 bosjes Waterkers
24
Spoel de tuinkers en de waterkers in koud water en laat ze even uitlekken.
25
Smeer een laagje humus op het geroosterde brood en leg er enkele plakjes avocado op.
8 plakjes kippenwit
26
Schep er wat wortelsalade op en werk het geheel af met wat tuinkers, waterkers en wat kippenwit.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Havermout
53,33 g
Melk
160 ml
Boter
66,67 g
Ei
0,67
Honing
50 g
Bakpoeder
0,67 tl
Bloem
100 g
Zout
Rood fruit
120 g
Notenmix
33,33 g
Ananas
266,67 g
Mango
0,67
Kokoswater
100 ml
Kokosmelk
166,67 ml
Limoen
0,67
Ijsblokjes
Munt
Kikkererwten
0,67 blik
Komijnpoeder
Gerookt spek
Look
0,67 teentjes
Wortels
1,33
Gember
0,67 el
Olijfolie
Sesamolie
Rijstazijn
1,33 el
Citroen
0,67
Avocado
0,67
Zuurdesembrood
4 sneetjes
Tuinkers
0,67 bakje
Waterkers
0,67 bosjes
Kippenwit
8 plakjes
Havermoutmuffins met kokos en braambessen, piña colada smoothie en een toast met hummus en kippenwit
Een stevige en gezonde brunch met gebak, een drankje en een rijkelijk belegde toast.Instructies
De muffins
1
Laat de oven voorverwarmen tot 180°C.
53,33 g havermout, 160 ml melk
2
Laat de havermout 10 minuten wellen in de melk.
66,67 g boter
3
Smelt de boter in een steelpannetje en laat ze even afkoelen.
0,67 ei, 50 g honing
4
Kluts het ei en meng het onder de havermout, gevolgd door de gesmolten boter en de honing.
0,67 tl bakpoeder, 100 g bloem, zout
5
Weeg de bloem en het bakpoeder af. Meng alles met een snuifje zout onder elkaar.
6
Spatel de droge ingrediënten kort onder de havermout.
120 g rood fruit, 33,33 g notenmix
7
Meng het rood fruit en de notenmix vervolgens onder het beslag en schep het beslag in de muffinvormpjes.
8
Zet de muffins op een ovenplaat en schuif ze in de voorverwarmde oven van 180°C gedurende 15 minuten. Laat de muffins afkoelen.
De piña colada smoothie
266,67 g ananas, 0,67 mango
9
Snijd de schil van de ananas en snijd het fruit in blokjes.
10
Doe de blokjes mango en ananas in de kan van de blender.
100 ml kokoswater, 166,67 ml kokosmelk, 0,33 limoenen
11
Voeg hier het kokoswater, de kokosmelk en het limoensap aan toe.
12
Mix het geheel.
ijsblokjes
13
Voeg hier de ijsblokjes aan toe en mix nog eens kort.
Munt
14
Giet de smoothie in glazen en werk af met enkele blaadjes munt.
De toast met hummus en wortelsla
0,67 blik Kikkererwten
15
Giet de kikkererwten door een zeefje en laat ze even uitlekken.
zout, komijnpoeder, gerookt spek, 0,33 limoenen
16
Doe ze in de blender met een snuifje zout, komijnpoeder, paprikapoeder en het sap van een halve limoen.
0,67 teentjes Look
17
Pel een teentje look en voeg het toe aan de blender.
18
Mix het geheel fijn.
1,33 Wortels
19
Snijd de wortelen in hele dunne reepjes met de mandoline.
0,67 el gember
20
Snijd de gember fijn en meng hem onder de wortelen.
olijfolie, sesamolie, 1,33 el rijstazijn, 0,67 citroen
21
Breng de wortelsalade op smaak met wat olijfolie, sesamolie, rijstazijn en het sap van een citroen.
0,67 avocado
22
Pel de avocado, verwijder de pit en snijd de avocado in dunne plakken.
4 sneetjes Zuurdesembrood, olijfolie
23
Besprenkel het zuurdesembrood met wat olijfolie en rooster het kort.
0,67 bakje tuinkers, 0,67 bosjes Waterkers
24
Spoel de tuinkers en de waterkers in koud water en laat ze even uitlekken.
25
Smeer een laagje humus op het geroosterde brood en leg er enkele plakjes avocado op.
8 plakjes kippenwit
26
Schep er wat wortelsalade op en werk het geheel af met wat tuinkers, waterkers en wat kippenwit.