Instructies

4 personen

De muffins

1

Laat de oven voorverwarmen tot 180°C.

53,33 g havermout, 160 ml melk
2

Laat de havermout 10 minuten wellen in de melk.

66,67 g boter
3

Smelt de boter in een steelpannetje en laat ze even afkoelen.

0,67 ei, 50 g honing
4

Kluts het ei en meng het onder de havermout, gevolgd door de gesmolten boter en de honing.

0,67 tl bakpoeder, 100 g bloem, zout
5

Weeg de bloem en het bakpoeder af. Meng alles met een snuifje zout onder elkaar.

6

Spatel de droge ingrediënten kort onder de havermout.

120 g rood fruit, 33,33 g notenmix
7

Meng het rood fruit en de notenmix vervolgens onder het beslag en schep het beslag in de muffinvormpjes.

8

Zet de muffins op een ovenplaat en schuif ze in de voorverwarmde oven van 180°C gedurende 15 minuten. Laat de muffins afkoelen.

De piña colada smoothie

266,67 g ananas, 0,67 mango
9

Snijd de schil van de ananas en snijd het fruit in blokjes.

10

Doe de blokjes mango en ananas in de kan van de blender.

100 ml kokoswater, 166,67 ml kokosmelk, 0,33 limoenen
11

Voeg hier het kokoswater, de kokosmelk en het limoensap aan toe.

12

Mix het geheel.

ijsblokjes
13

Voeg hier de ijsblokjes aan toe en mix nog eens kort.

Munt
14

Giet de smoothie in glazen en werk af met enkele blaadjes munt.

De toast met hummus en wortelsla

0,67 blik Kikkererwten
15

Giet de kikkererwten door een zeefje en laat ze even uitlekken.

zout, komijnpoeder, gerookt spek, 0,33 limoenen
16

Doe ze in de blender met een snuifje zout, komijnpoeder, paprikapoeder en het sap van een halve limoen.

0,67 teentjes Look
17

Pel een teentje look en voeg het toe aan de blender.

18

Mix het geheel fijn.

1,33 Wortels
19

Snijd de wortelen in hele dunne reepjes met de mandoline.

0,67 el gember
20

Snijd de gember fijn en meng hem onder de wortelen.

olijfolie, sesamolie, 1,33 el rijstazijn, 0,67 citroen
21

Breng de wortelsalade op smaak met wat olijfolie, sesamolie, rijstazijn en het sap van een citroen.

0,67 avocado
22

Pel de avocado, verwijder de pit en snijd de avocado in dunne plakken.

4 sneetjes Zuurdesembrood, olijfolie
23

Besprenkel het zuurdesembrood met wat olijfolie en rooster het kort.

0,67 bakje tuinkers, 0,67 bosjes Waterkers
24

Spoel de tuinkers en de waterkers in koud water en laat ze even uitlekken.

25

Smeer een laagje humus op het geroosterde brood en leg er enkele plakjes avocado op.

8 plakjes kippenwit
26

Schep er wat wortelsalade op en werk het geheel af met wat tuinkers, waterkers en wat kippenwit.