dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Soep van groene kool ‘in brodo’ (thumbnail)Soep van groene kool ‘in brodo’

Soep van groene kool ‘in brodo’

1u
18
-
2.9K
Recepten

Soep van groene kool ‘in brodo’

Op koudere dagen zal je blij zijn als deze stevige herfstbouillon op het menu staat. ‘In brodo’ betekent letterlijk ‘in bouillon’. Deze soep maak je dan ook op basis van een verse bouillon van kippenvleugels en een handvol groenten. Het resultaat is een lekker dikke maaltijdsoep met groene kool, spekjes en pasta boordevol smaak!
Soep van groene kool ‘in brodo’ (thumbnail)Soep van groene kool ‘in brodo’

Soep van groene kool ‘in brodo’

1u
18
-
2.9K
Recepten

Soep van groene kool ‘in brodo’

Op koudere dagen zal je blij zijn als deze stevige herfstbouillon op het menu staat. ‘In brodo’ betekent letterlijk ‘in bouillon’. Deze soep maak je dan ook op basis van een verse bouillon van kippenvleugels en een handvol groenten. Het resultaat is een lekker dikke maaltijdsoep met groene kool, spekjes en pasta boordevol smaak!
Type gerechtSoep
Totale tijd1u
Ingrediënten18
Beoordeling-
Aantal likes2.9K

Ingrediënten

4 personen
Ajuinen
4
Wortels
3
Selder
7 stengels
Kippenvleugels
2.000 g
Water
3 l
Zout
Peper
Kruidnagel
1 snuifje
Venkelzaad
1 snuifje
Rozemarijn
1 takje
Laurier
Gerookt spek
200 g
Look
4 teentjes
Groene kolen
0,5
Prei
1 stengel
Tijm
Orecchiette
250 g
Mosterd
1 tl

Benodigdheden

Een zeef, een grote stoofpot

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De kippenbouillon

3 ajuinen, 3 Wortels
1
Maak de uien en wortelen schoon en snijd ze grof. Stoof de groenten aan in een scheut olijfolie.
4 stengels selder
2
Spoel de selder grondig en snijd de stengels en het loof grof. Doe ze bij de andere groenten.
2.000 g kippenvleugels
3
Leg de kippenvleugels mee in de pot.
3 l Water, zout, peper, 1 snuifje kruidnagel, 1 snuifje Venkelzaad, 1 takje rozemarijn, laurier
4
Vul de pot met 3 liter water of tot de groenten en de kip onder staan. Kruid de bouillon met zout, gemalen peper, (gemalen) kruidnagel, venkelzaad, rozemarijn, laurier en tijm. De verse kruiden hoef je niet op te binden.
5
Laat de bouillon trekken.

De soep van groene kool

200 g gerookt spek
6
Verwijder het zwoerd van het spek. Je kan het mee laten trekken in de bouillon.
7
Snijd het spek in kleine reepjes of blokjes.
8
Verwarm een scheut olijfolie in een grote pot en bak er de spekjes in.
1 ajuin, 4 teentjes Look
9
Snipper een ui fijn. Pel de teentjes look en snijd ze grof. Laat mee aanstoven met de spekjes.
0,5 groene kolen
10
Maak de groene kool schoon: verwijder de buitenste bladeren en snijd de wortel aan de onderkant weg. Halveer de kool en snijd de helft in grove stukken. Laat mee aanstoven.
1 stengel prei, 3 stengels selder
11
Spoel de prei en de selder grondig en snijd de groenten fijn. Laat mee aanstoven.
laurier, tijm
12
Voeg laurier en tijm toe.
13
Bevochtig de soepgroenten met 3 liter van de verse kippenbouillon die je net gemaakt hebt. Zorg dat je enkel de bouillon (zonder de groenten, kruiden en stukken kip) overgiet met behulp van een zeef of schep de bouillon over met een pollepel.
TIPVul de pot waar je net bouillon in gemaakt hebt opnieuw met water en laat de groenten, kruiden en kippenvleugels opnieuw trekken voor een extra pot verse bouillon om te bewaren voor later.
250 g orecchiette
14
Doe de orecchiette rechtstreeks in de soep en laat ze garen.
zout, 1 tl mosterd
15
Voeg tenslotte nog een beetje mosterd en een flinke snuif zout toe.
16
Vis de de laurierblaadjes en de tijmtakjes uit de soep.
17
Serveer enkele pollepels soep met stukjes groene kool, pasta en spekjes in een diep bord. Smakelijk!
1
Maak de uien en wortelen schoon en snijd ze grof. Stoof de groenten aan in een scheut olijfolie.
2
Spoel de selder grondig en snijd de stengels en het loof grof. Doe ze bij de andere groenten.

Instructies

De kippenbouillon

3 ajuinen, 3 Wortels
1
Maak de uien en wortelen schoon en snijd ze grof. Stoof de groenten aan in een scheut olijfolie.
4 stengels selder
2
Spoel de selder grondig en snijd de stengels en het loof grof. Doe ze bij de andere groenten.
2.000 g kippenvleugels
3
Leg de kippenvleugels mee in de pot.
3 l Water, zout, peper, 1 snuifje kruidnagel, 1 snuifje Venkelzaad, 1 takje rozemarijn, laurier
4
Vul de pot met 3 liter water of tot de groenten en de kip onder staan. Kruid de bouillon met zout, gemalen peper, (gemalen) kruidnagel, venkelzaad, rozemarijn, laurier en tijm. De verse kruiden hoef je niet op te binden.
5
Laat de bouillon trekken.

De soep van groene kool

200 g gerookt spek
6
Verwijder het zwoerd van het spek. Je kan het mee laten trekken in de bouillon.
7
Snijd het spek in kleine reepjes of blokjes.
8
Verwarm een scheut olijfolie in een grote pot en bak er de spekjes in.
1 ajuin, 4 teentjes Look
9
Snipper een ui fijn. Pel de teentjes look en snijd ze grof. Laat mee aanstoven met de spekjes.
0,5 groene kolen
10
Maak de groene kool schoon: verwijder de buitenste bladeren en snijd de wortel aan de onderkant weg. Halveer de kool en snijd de helft in grove stukken. Laat mee aanstoven.
1 stengel prei, 3 stengels selder
11
Spoel de prei en de selder grondig en snijd de groenten fijn. Laat mee aanstoven.
laurier, tijm
12
Voeg laurier en tijm toe.
13
Bevochtig de soepgroenten met 3 liter van de verse kippenbouillon die je net gemaakt hebt. Zorg dat je enkel de bouillon (zonder de groenten, kruiden en stukken kip) overgiet met behulp van een zeef of schep de bouillon over met een pollepel.
TIPVul de pot waar je net bouillon in gemaakt hebt opnieuw met water en laat de groenten, kruiden en kippenvleugels opnieuw trekken voor een extra pot verse bouillon om te bewaren voor later.
250 g orecchiette
14
Doe de orecchiette rechtstreeks in de soep en laat ze garen.
zout, 1 tl mosterd
15
Voeg tenslotte nog een beetje mosterd en een flinke snuif zout toe.
16
Vis de de laurierblaadjes en de tijmtakjes uit de soep.
17
Serveer enkele pollepels soep met stukjes groene kool, pasta en spekjes in een diep bord. Smakelijk!
1
Maak de uien en wortelen schoon en snijd ze grof. Stoof de groenten aan in een scheut olijfolie.
2
Spoel de selder grondig en snijd de stengels en het loof grof. Doe ze bij de andere groenten.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Soep van groene kool ‘in brodo’ (thumbnail)Soep van groene kool ‘in brodo’
4 personen
1u
Ingrediënten
Ajuinen
4
Wortels
3
Selder
7 stengels
Kippenvleugels
2.000 g
Water
3 l
Zout
Peper
Kruidnagel
1 snuifje
Venkelzaad
1 snuifje
Rozemarijn
1 takje
Laurier
Gerookt spek
200 g
Look
4 teentjes
Groene kolen
0,5
Prei
1 stengel
Tijm
Orecchiette
250 g
Mosterd
1 tl

Soep van groene kool ‘in brodo’

Op koudere dagen zal je blij zijn als deze stevige herfstbouillon op het menu staat. ‘In brodo’ betekent letterlijk ‘in bouillon’. Deze soep maak je dan ook op basis van een verse bouillon van kippenvleugels en een handvol groenten. Het resultaat is een lekker dikke maaltijdsoep met groene kool, spekjes en pasta boordevol smaak!
Instructies

De kippenbouillon

3 ajuinen, 3 Wortels
1
Maak de uien en wortelen schoon en snijd ze grof. Stoof de groenten aan in een scheut olijfolie.
4 stengels selder
2
Spoel de selder grondig en snijd de stengels en het loof grof. Doe ze bij de andere groenten.
2.000 g kippenvleugels
3
Leg de kippenvleugels mee in de pot.
3 l Water, zout, peper, 1 snuifje kruidnagel, 1 snuifje Venkelzaad, 1 takje rozemarijn, laurier
4
Vul de pot met 3 liter water of tot de groenten en de kip onder staan. Kruid de bouillon met zout, gemalen peper, (gemalen) kruidnagel, venkelzaad, rozemarijn, laurier en tijm. De verse kruiden hoef je niet op te binden.
5
Laat de bouillon trekken.

De soep van groene kool

200 g gerookt spek
6
Verwijder het zwoerd van het spek. Je kan het mee laten trekken in de bouillon.
7
Snijd het spek in kleine reepjes of blokjes.
8
Verwarm een scheut olijfolie in een grote pot en bak er de spekjes in.
1 ajuin, 4 teentjes Look
9
Snipper een ui fijn. Pel de teentjes look en snijd ze grof. Laat mee aanstoven met de spekjes.
0,5 groene kolen
10
Maak de groene kool schoon: verwijder de buitenste bladeren en snijd de wortel aan de onderkant weg. Halveer de kool en snijd de helft in grove stukken. Laat mee aanstoven.
1 stengel prei, 3 stengels selder
11
Spoel de prei en de selder grondig en snijd de groenten fijn. Laat mee aanstoven.
laurier, tijm
12
Voeg laurier en tijm toe.
13
Bevochtig de soepgroenten met 3 liter van de verse kippenbouillon die je net gemaakt hebt. Zorg dat je enkel de bouillon (zonder de groenten, kruiden en stukken kip) overgiet met behulp van een zeef of schep de bouillon over met een pollepel.
TIPVul de pot waar je net bouillon in gemaakt hebt opnieuw met water en laat de groenten, kruiden en kippenvleugels opnieuw trekken voor een extra pot verse bouillon om te bewaren voor later.
250 g orecchiette
14
Doe de orecchiette rechtstreeks in de soep en laat ze garen.
zout, 1 tl mosterd
15
Voeg tenslotte nog een beetje mosterd en een flinke snuif zout toe.
16
Vis de de laurierblaadjes en de tijmtakjes uit de soep.
17
Serveer enkele pollepels soep met stukjes groene kool, pasta en spekjes in een diep bord. Smakelijk!