dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Aperitiefverrassingsbrood (thumbnail)Aperitiefverrassingsbrood

Aperitiefverrassingsbrood

1u
0
91%
3.1K
Recepten

Aperitiefverrassingsbrood

Didier groeide op in de bakkerij van zijn ouders en zet de stiel nu voort. Elke dag bakt hij verse broden waarvan hij er een paar aflevert in Jeroens keuken. Jeroen tovert een multigranenbrood om tot een verrassingsbrood gevuld met ‘salsa verde’ boter, chorizo en cheddar. Een verrassend lekker aperitiefhapje.
Aperitiefverrassingsbrood (thumbnail)Aperitiefverrassingsbrood

Aperitiefverrassingsbrood

1u
0
91%
3.1K
Recepten

Aperitiefverrassingsbrood

Didier groeide op in de bakkerij van zijn ouders en zet de stiel nu voort. Elke dag bakt hij verse broden waarvan hij er een paar aflevert in Jeroens keuken. Jeroen tovert een multigranenbrood om tot een verrassingsbrood gevuld met ‘salsa verde’ boter, chorizo en cheddar. Een verrassend lekker aperitiefhapje.
Type gerechtVoorgerecht
Totale tijd1u
Ingrediënten0
Beoordeling91%
Aantal likes3.1K

Ingrediënten

4 personen
Multigranenbroodongesneden
1
Boter
200 g
Chorizoin plakjes
150 g
Cheddar
200 g
Basilicumblaadjes
30 g
Krulpeterselie
30 g
Lente-uien
0,5 bosjes
Augurken
5
Mosterd
1 tl
Olijfolie
Zout
Peper

Benodigdheden

Een rasp, een gekarteld broodmes

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Het verrassingsbrood

1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
2
Snipper de basilicum en de peterselie heel fijn. Meng ze met de malse boter.
3
Hak de augurken en de kappertjes fijn. Roer ze ook door de boter en breng op smaak met peper, zout en mosterd.
4
Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de chorizo krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
5
Rasp de cheddar fijn.
6
Snijd het brood met een gekarteld mes in tot bijna op de bodem zodat je een ruitpatroon krijgt. Snijd het niet helemaal door.
7
Duw de kruidenboter in de openingen. Duw er de plakjes krokant gebakken chorizo tussen.
8
Duw de kaas tussen het brood en strooi er ook wat over.
9
Leg het brood in een ovenschaal.
10
Zet het brood 10 minuten in de oven tot de kaas en de boter gesmolten zijn.
11
Maak de lente-uien schoon en snipper ze fijn.
12
Strooi de uien over het warme brood en serveer meteen.
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
2
Snipper de basilicum en de peterselie heel fijn. Meng ze met de malse boter.

Instructies

Het verrassingsbrood

1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
2
Snipper de basilicum en de peterselie heel fijn. Meng ze met de malse boter.
3
Hak de augurken en de kappertjes fijn. Roer ze ook door de boter en breng op smaak met peper, zout en mosterd.
4
Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de chorizo krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
5
Rasp de cheddar fijn.
6
Snijd het brood met een gekarteld mes in tot bijna op de bodem zodat je een ruitpatroon krijgt. Snijd het niet helemaal door.
7
Duw de kruidenboter in de openingen. Duw er de plakjes krokant gebakken chorizo tussen.
8
Duw de kaas tussen het brood en strooi er ook wat over.
9
Leg het brood in een ovenschaal.
10
Zet het brood 10 minuten in de oven tot de kaas en de boter gesmolten zijn.
11
Maak de lente-uien schoon en snipper ze fijn.
12
Strooi de uien over het warme brood en serveer meteen.
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
2
Snipper de basilicum en de peterselie heel fijn. Meng ze met de malse boter.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Aperitiefverrassingsbrood (thumbnail)Aperitiefverrassingsbrood
4 personen
1u
Ingrediënten
Multigranenbroodongesneden
1
Boter
200 g
Chorizoin plakjes
150 g
Cheddar
200 g
Basilicumblaadjes
30 g
Krulpeterselie
30 g
Lente-uien
0,5 bosjes
Augurken
5
Mosterd
1 tl
Olijfolie
Zout
Peper

Aperitiefverrassingsbrood

Didier groeide op in de bakkerij van zijn ouders en zet de stiel nu voort. Elke dag bakt hij verse broden waarvan hij er een paar aflevert in Jeroens keuken. Jeroen tovert een multigranenbrood om tot een verrassingsbrood gevuld met ‘salsa verde’ boter, chorizo en cheddar. Een verrassend lekker aperitiefhapje.
Instructies

Het verrassingsbrood

1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
2
Snipper de basilicum en de peterselie heel fijn. Meng ze met de malse boter.
3
Hak de augurken en de kappertjes fijn. Roer ze ook door de boter en breng op smaak met peper, zout en mosterd.
4
Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de chorizo krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
5
Rasp de cheddar fijn.
6
Snijd het brood met een gekarteld mes in tot bijna op de bodem zodat je een ruitpatroon krijgt. Snijd het niet helemaal door.
7
Duw de kruidenboter in de openingen. Duw er de plakjes krokant gebakken chorizo tussen.
8
Duw de kaas tussen het brood en strooi er ook wat over.
9
Leg het brood in een ovenschaal.
10
Zet het brood 10 minuten in de oven tot de kaas en de boter gesmolten zijn.
11
Maak de lente-uien schoon en snipper ze fijn.
12
Strooi de uien over het warme brood en serveer meteen.