Instructies

4 personen

Het verrassingsbrood

1

Verwarm de oven voor tot 180 °C.

2

Snipper de basilicum en de peterselie heel fijn. Meng ze met de malse boter.

3

Hak de augurken en de kappertjes fijn. Roer ze ook door de boter en breng op smaak met peper, zout en mosterd.

4

Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de chorizo krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

5

Rasp de cheddar fijn.

6

Snijd het brood met een gekarteld mes in tot bijna op de bodem zodat je een ruitpatroon krijgt. Snijd het niet helemaal door.

7

Duw de kruidenboter in de openingen. Duw er de plakjes krokant gebakken chorizo tussen.

8

Duw de kaas tussen het brood en strooi er ook wat over.

9

Leg het brood in een ovenschaal.

10

Zet het brood 10 minuten in de oven tot de kaas en de boter gesmolten zijn.

11

Maak de lente-uien schoon en snipper ze fijn.

12

Strooi de uien over het warme brood en serveer meteen.