Abrikozen met sorbet van yoghurt, citroengras en kokoscrumble
Abrikozen met sorbet van yoghurt, citroengras en kokoscrumble
Abrikozen met sorbet van yoghurt, citroengras en kokoscrumble
Abrikozen met sorbet van yoghurt, citroengras en kokoscrumble
Ingrediënten
4 personen
Gelatine
2 blaadjes
Water
0,4 l
Kristalsuiker
200 g
Limoenblaadjes
2
Citroengras
3 stengels
Steranijs
1
Vanillestok
1
Boter
50 g
Bloem
50 g
Kokosnootpoeder
50 g
Zout
1 snuifje
Citroen
1
Abrikozen
6
Griekse yoghurt
300 g
Benodigdheden
I jsmachine
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
2 blaadjes gelatine
1
Laat het gelatineblaadje weken in koud water.
0,4 l Water, 150 g kristalsuiker, 2 limoenblaadjes, 3 stengels Citroengras, 1 Steranijs, 1 vanillestok
2
Breng het water met de suiker, de limoenblaadjes, het steranijsje, het vanillestokje en het gekneusde citroengras aan de kook en laat het enkele minuten doorkoken.
50 g boter, 50 g kristalsuiker, 50 g bloem, 50 g kokosnootpoeder, 1 snuifje zout
3
Meng voor de crumble de boter met bloem, kokospoeder, suiker en een snuifje zout met je handen. Stort de basis voor de crumble op een ovenplaatje met een siliconenmatje en schuif het ovenplaatje 10 à 15 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C.
4
Giet 3/4de van de marinade door een zeefje en los de gelatneblaadjes erin op. Laat even afkoelen.
1 citroen
5
Pers het sap van de citroen bij de rest van de marinade.
6 abrikozen
6
Snijd de abrikozen in twee en verwijder de pit. Snijd ze vervolgens in stukjes, doe ze in een kom en giet de marinade met het citroensap door een zeefje op de abrikozen. Laat ze even marineren.
300 g Griekse yoghurt
7
Meng de marinade waar de gelatine in is opgelost met de Griekse yoghurt. Giet het sorbetbeslag in de ijsturbine en draai tot sorbet, ongeveer een dertigtal minuten. Houd dit zeker goed in de gaten.
8
Serveer de gemarineerde abrikozen met een bolletje sorbet en wat crumble van kokos.
2 blaadjes gelatine
1
Laat het gelatineblaadje weken in koud water.
0,4 l Water, 150 g kristalsuiker, 2 limoenblaadjes, 3 stengels Citroengras, 1 Steranijs, 1 vanillestok
2
Breng het water met de suiker, de limoenblaadjes, het steranijsje, het vanillestokje en het gekneusde citroengras aan de kook en laat het enkele minuten doorkoken.
50 g boter, 50 g kristalsuiker, 50 g bloem, 50 g kokosnootpoeder, 1 snuifje zout
3
Meng voor de crumble de boter met bloem, kokospoeder, suiker en een snuifje zout met je handen. Stort de basis voor de crumble op een ovenplaatje met een siliconenmatje en schuif het ovenplaatje 10 à 15 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C.
4
Giet 3/4de van de marinade door een zeefje en los de gelatneblaadjes erin op. Laat even afkoelen.
1 citroen
5
Pers het sap van de citroen bij de rest van de marinade.
6 abrikozen
6
Snijd de abrikozen in twee en verwijder de pit. Snijd ze vervolgens in stukjes, doe ze in een kom en giet de marinade met het citroensap door een zeefje op de abrikozen. Laat ze even marineren.
300 g Griekse yoghurt
7
Meng de marinade waar de gelatine in is opgelost met de Griekse yoghurt. Giet het sorbetbeslag in de ijsturbine en draai tot sorbet, ongeveer een dertigtal minuten. Houd dit zeker goed in de gaten.
8
Serveer de gemarineerde abrikozen met een bolletje sorbet en wat crumble van kokos.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Gelatine
2 blaadjes
Water
0,4 l
Kristalsuiker
200 g
Limoenblaadjes
2
Citroengras
3 stengels
Steranijs
1
Vanillestok
1
Boter
50 g
Bloem
50 g
Kokosnootpoeder
50 g
Zout
1 snuifje
Citroen
1
Abrikozen
6
Griekse yoghurt
300 g
Abrikozen met sorbet van yoghurt, citroengras en kokoscrumble
Een overheerlijk en fris dessertje op basis van verse abrikozen, Griekse yoghurt en citroengras. De kokoscrumble krijg je er gratis en voor niets bij!Instructies
2 blaadjes gelatine
1
Laat het gelatineblaadje weken in koud water.
0,4 l Water, 150 g kristalsuiker, 2 limoenblaadjes, 3 stengels Citroengras, 1 Steranijs, 1 vanillestok
2
Breng het water met de suiker, de limoenblaadjes, het steranijsje, het vanillestokje en het gekneusde citroengras aan de kook en laat het enkele minuten doorkoken.
50 g boter, 50 g kristalsuiker, 50 g bloem, 50 g kokosnootpoeder, 1 snuifje zout
3
Meng voor de crumble de boter met bloem, kokospoeder, suiker en een snuifje zout met je handen. Stort de basis voor de crumble op een ovenplaatje met een siliconenmatje en schuif het ovenplaatje 10 à 15 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C.
4
Giet 3/4de van de marinade door een zeefje en los de gelatneblaadjes erin op. Laat even afkoelen.
1 citroen
5
Pers het sap van de citroen bij de rest van de marinade.
6 abrikozen
6
Snijd de abrikozen in twee en verwijder de pit. Snijd ze vervolgens in stukjes, doe ze in een kom en giet de marinade met het citroensap door een zeefje op de abrikozen. Laat ze even marineren.
300 g Griekse yoghurt
7
Meng de marinade waar de gelatine in is opgelost met de Griekse yoghurt. Giet het sorbetbeslag in de ijsturbine en draai tot sorbet, ongeveer een dertigtal minuten. Houd dit zeker goed in de gaten.
8
Serveer de gemarineerde abrikozen met een bolletje sorbet en wat crumble van kokos.