Preiburgers met aardappel en boontjes
Preiburgers met aardappel en boontjes
Boontjes, aangemaakt met azijn en gemengd met tomaten en aardappelen: Jeroen maakt een perfecte salade voor een mooie zomerdag. Hij geeft er zelfgemaakte hamburgers met prei bij. De rauwe, gesnipperde prei wordt gemengd met het gehakt en gaart samen met de burgers.
Preiburgers met aardappel en boontjes
Preiburgers met aardappel en boontjes
Boontjes, aangemaakt met azijn en gemengd met tomaten en aardappelen: Jeroen maakt een perfecte salade voor een mooie zomerdag. Hij geeft er zelfgemaakte hamburgers met prei bij. De rauwe, gesnipperde prei wordt gemengd met het gehakt en gaart samen met de burgers.
Ingrediënten
4 personen
Vastkokende aardappelen
600 g
Gemengd gehakt
800 g
Prei
1
Eieren
2
Paneermeel
50 g
Gemalen kaas
100 g
Peper
Zout
Boterboontjes
200 g
Groene boontjes
200 g
Sjalotten
2
Dragonazijn
1 scheutje
Tomaten
5
Bieslook
0,33 bosjes
Olijfolie
Boter
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Voorbereiding
600 g Vastkokende aardappelen
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar ingezouten water met het deksel op de pan. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken.
De hamburgers
2
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
800 g gemengd gehakt
3
Haal het gehakt uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
1 prei
4
Spoel het zand van de prei. Snijd de stronken in smalle repen en snipper ze fijn.
2 eieren, 50 g paneermeel, 100 g gemalen kaas, peper, zout
5
Meng het gehakt met de gesnipperde prei, de eieren, het paneermeel en (eventueel) de gemalen kaas. Breng op smaak met peper en zout.
6
Vorm grote hamburgers van het gehakt en laat ze opstijven in de koelkast.
De boontjessalade
200 g boterboontjes, 200 g groene boontjes
7
Breek de uiteinden van de boontjes en spoel ze in water.
8
Kook de boontjes gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud stromend water om de garing te stoppen.
TIPDoe de boontjes eventueel bij de kokende aardappelen, dan maak je minder kookpotten vuil.
2 Sjalotten, 1 scheutje dragonazijn
9
Pel en snipper de sjalotten. Giet er een scheut dragonazijn bij en laat een paar minuten marineren.
5 tomaten
10
Halveer de tomaten en snijd ze in halve ringen. Doe ze bij de sjalotten.
0,33 bosjes Bieslook
11
Snipper de bieslook en doe het bij de tomaten.
12
Snijd de aardappelen in blokjes en doe ze met de boontjes bij de tomaten.
olijfolie, peper, zout
13
Breng de salade op smaak met peper en zout en werk af met een likje olijfolie.
Afwerken en serveren
boter
14
Smelt een klont boter in een pan en korst de hamburgers aan beide kanten aan.
15
Laat de hamburgers 15 tot 20 minuten verder garen in de voorverwarmde oven.
16
Serveer de hamburgers met de boontjessalade.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Voorbereiding
600 g Vastkokende aardappelen
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar ingezouten water met het deksel op de pan. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken.
De hamburgers
2
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
800 g gemengd gehakt
3
Haal het gehakt uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
1 prei
4
Spoel het zand van de prei. Snijd de stronken in smalle repen en snipper ze fijn.
2 eieren, 50 g paneermeel, 100 g gemalen kaas, peper, zout
5
Meng het gehakt met de gesnipperde prei, de eieren, het paneermeel en (eventueel) de gemalen kaas. Breng op smaak met peper en zout.
6
Vorm grote hamburgers van het gehakt en laat ze opstijven in de koelkast.
De boontjessalade
200 g boterboontjes, 200 g groene boontjes
7
Breek de uiteinden van de boontjes en spoel ze in water.
8
Kook de boontjes gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud stromend water om de garing te stoppen.
TIPDoe de boontjes eventueel bij de kokende aardappelen, dan maak je minder kookpotten vuil.
2 Sjalotten, 1 scheutje dragonazijn
9
Pel en snipper de sjalotten. Giet er een scheut dragonazijn bij en laat een paar minuten marineren.
5 tomaten
10
Halveer de tomaten en snijd ze in halve ringen. Doe ze bij de sjalotten.
0,33 bosjes Bieslook
11
Snipper de bieslook en doe het bij de tomaten.
12
Snijd de aardappelen in blokjes en doe ze met de boontjes bij de tomaten.
olijfolie, peper, zout
13
Breng de salade op smaak met peper en zout en werk af met een likje olijfolie.
Afwerken en serveren
boter
14
Smelt een klont boter in een pan en korst de hamburgers aan beide kanten aan.
15
Laat de hamburgers 15 tot 20 minuten verder garen in de voorverwarmde oven.
16
Serveer de hamburgers met de boontjessalade.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 10m
Ingrediënten
Vastkokende aardappelen
600 g
Gemengd gehakt
800 g
Prei
1
Eieren
2
Paneermeel
50 g
Gemalen kaas
100 g
Peper
Zout
Boterboontjes
200 g
Groene boontjes
200 g
Sjalotten
2
Dragonazijn
1 scheutje
Tomaten
5
Bieslook
0,33 bosjes
Olijfolie
Boter
Preiburgers met aardappel en boontjes
Boontjes, aangemaakt met azijn en gemengd met tomaten en aardappelen: Jeroen maakt een perfecte salade voor een mooie zomerdag. Hij geeft er zelfgemaakte hamburgers met prei bij. De rauwe, gesnipperde prei wordt gemengd met het gehakt en gaart samen met de burgers.Instructies
Voorbereiding
600 g Vastkokende aardappelen
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar ingezouten water met het deksel op de pan. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken.
De hamburgers
2
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
800 g gemengd gehakt
3
Haal het gehakt uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
1 prei
4
Spoel het zand van de prei. Snijd de stronken in smalle repen en snipper ze fijn.
2 eieren, 50 g paneermeel, 100 g gemalen kaas, peper, zout
5
Meng het gehakt met de gesnipperde prei, de eieren, het paneermeel en (eventueel) de gemalen kaas. Breng op smaak met peper en zout.
6
Vorm grote hamburgers van het gehakt en laat ze opstijven in de koelkast.
De boontjessalade
200 g boterboontjes, 200 g groene boontjes
7
Breek de uiteinden van de boontjes en spoel ze in water.
8
Kook de boontjes gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud stromend water om de garing te stoppen.
TIPDoe de boontjes eventueel bij de kokende aardappelen, dan maak je minder kookpotten vuil.
2 Sjalotten, 1 scheutje dragonazijn
9
Pel en snipper de sjalotten. Giet er een scheut dragonazijn bij en laat een paar minuten marineren.
5 tomaten
10
Halveer de tomaten en snijd ze in halve ringen. Doe ze bij de sjalotten.
0,33 bosjes Bieslook
11
Snipper de bieslook en doe het bij de tomaten.
12
Snijd de aardappelen in blokjes en doe ze met de boontjes bij de tomaten.
olijfolie, peper, zout
13
Breng de salade op smaak met peper en zout en werk af met een likje olijfolie.
Afwerken en serveren
boter
14
Smelt een klont boter in een pan en korst de hamburgers aan beide kanten aan.
15
Laat de hamburgers 15 tot 20 minuten verder garen in de voorverwarmde oven.
16
Serveer de hamburgers met de boontjessalade.