Instructies

4 personen

Voorbereiding

600 g Vastkokende aardappelen
1

Schil de aardappelen en kook ze gaar ingezouten water met het deksel op de pan. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken.

De hamburgers

2

Verwarm de oven voor tot 180 °C.

800 g gemengd gehakt
3

Haal het gehakt uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.

1 prei
4

Spoel het zand van de prei. Snijd de stronken in smalle repen en snipper ze fijn.

2 eieren, 50 g paneermeel, 100 g gemalen kaas, peper, zout
5

Meng het gehakt met de gesnipperde prei, de eieren, het paneermeel en (eventueel) de gemalen kaas. Breng op smaak met peper en zout.

6

Vorm grote hamburgers van het gehakt en laat ze opstijven in de koelkast.

De boontjessalade

200 g boterboontjes, 200 g groene boontjes
7

Breek de uiteinden van de boontjes en spoel ze in water.

8

Kook de boontjes gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud stromend water om de garing te stoppen.

TIPDoe de boontjes eventueel bij de kokende aardappelen, dan maak je minder kookpotten vuil.
2 Sjalotten, 1 scheutje dragonazijn
9

Pel en snipper de sjalotten. Giet er een scheut dragonazijn bij en laat een paar minuten marineren.

5 tomaten
10

Halveer de tomaten en snijd ze in halve ringen. Doe ze bij de sjalotten.

0,33 bosjes Bieslook
11

Snipper de bieslook en doe het bij de tomaten.

12

Snijd de aardappelen in blokjes en doe ze met de boontjes bij de tomaten.

olijfolie, peper, zout
13

Breng de salade op smaak met peper en zout en werk af met een likje olijfolie.

Afwerken en serveren

boter
14

Smelt een klont boter in een pan en korst de hamburgers aan beide kanten aan.

15

Laat de hamburgers 15 tot 20 minuten verder garen in de voorverwarmde oven.

16

Serveer de hamburgers met de boontjessalade.