Potjesvlees met sodabrood
Potjesvlees met sodabrood
Een oude bewaartechniek voor kip, konijn en kalfsvlees in een friszure gelei met versgebakken sodabrood.
Potjesvlees met sodabrood
Potjesvlees met sodabrood
Een oude bewaartechniek voor kip, konijn en kalfsvlees in een friszure gelei met versgebakken sodabrood.
Ingrediënten
4 personen
Bloem
250 g
Volkoren bloemEven lekker, veel gezonder
Kippenbouillongezeefde
2 l
Kippenbillen70 %
3
Konijnenbout15 %
1
Kalfsvlees15 %
150 g
Wortelen
3
Sjalotten
2
Selder
2
Currypoeder
1 tl
Koriandergemalen
1 tl
Kardemom
1 tl
Witte wijn
0,05 l
Witte wijnazijn
1 el
CitroenHet sap
1
Zout
30 g
Zwarte peper
Bouillon
1 l
Citroenenin dunne plakjes
0,5
Gelatine poederper liter bouillon
50 g
Speltbloem
250 g
Havermout
50 g
Zout
1 snuifje
Bicarbonaat
1 el
Karnemelk
0,4 l
Boter
50 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Volkoren bloem
Even lekker, veel gezonderWist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
Voor de bouillon om het vlees in te garen:
2 l Kippenbouillon (gezeefde), 1 l Bouillon
1
Zeef de kippenbouillon en meet 2 liter af. Breng de bouillon aan de kook.
3 kippenbillen (70 %)
2
Haal het vel van de kippenbillen.
3 wortelen, 2 selder, 2 Sjalotten
3
Snijd de wortelen in plakjes, de selder grof en de sjalot in ringen en voeg ze toe aan de bouillon.
1 citroen (Het sap), 0,05 l witte wijn, 1 el Witte wijnazijn
4
Pers er het citroensap bij en voeg er de witte wijn en de azijn aan toe.
1 tl currypoeder, 30 g zout, 1 tl kardemom, 1 tl koriander (gemalen)
5
Breng de bouillon op smaak met het currypoeder, het zout, de kardemom en de gemalen koriander.
150 g kalfsvlees (15 %), 3 kippenbillen (70 %), 1 konijnenbout (15 %)
6
Snijd het kalfsvlees in stukken en voeg dat samen met de kippenbillen en de konijnenbout toe aan de bouillon. Laat het vlees 1,5 u zacht koken, tot alles gaar en zacht is.
Voor het sodabrood:
7
Laat de oven voorverwarmen tot 230 °C.
50 g boter
8
Smelt de boter.
250 g bloem, 250 g speltbloem, 1 el bicarbonaat
9
Meng de twee soorten bloem met een snuif zout, het bicarbonaat en de gesmolten boter.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Wist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
0,4 l karnemelk, 50 g havermout
10
Giet de karnemelk erbij, voeg de havermout toe en laat het deeg minstens 10 minuten kneden.
11
Stort het deeg in een ingebloemde broodvorm, sprenkel er wat water over en strooi er het havermout over.
12
Bak het brood 10 minuten op 230 °C en verlaag de temperatuur daarna naar 180°C. Laat het brood nog eens 30 minuten bakken.
TIPTip: Verstuif er af en toe wat water over of gebruik de stoomfunctie van je oven.
13
Laat het gebakken brood volledig afkoelen.
Voor het potjesvlees:
50 g gelatine poeder (per liter bouillon)
14
Meet een liter bouillon af en los er de gelatine in op. Laat de bouillon niet meer koken.
15
Pluk het vlees van de bouten, snijd het vlees eventueel in kleinere stukken en meng alles.
0,5 citroenen
16
Snijd een halve citroen in plakjes.
17
Verdeel het vlees en wat stukjes van de groenten over weckbokaaltjes, steek er een schijfje citroen tussen en giet er de bouillon over.
18
Sluit de deksels en laat de potjes volledig afkoelen.
19
Serveer met het sodabrood.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Volkoren bloem
Even lekker, veel gezonderWist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
Voor de bouillon om het vlees in te garen:
2 l Kippenbouillon (gezeefde), 1 l Bouillon
1
Zeef de kippenbouillon en meet 2 liter af. Breng de bouillon aan de kook.
3 kippenbillen (70 %)
2
Haal het vel van de kippenbillen.
3 wortelen, 2 selder, 2 Sjalotten
3
Snijd de wortelen in plakjes, de selder grof en de sjalot in ringen en voeg ze toe aan de bouillon.
1 citroen (Het sap), 0,05 l witte wijn, 1 el Witte wijnazijn
4
Pers er het citroensap bij en voeg er de witte wijn en de azijn aan toe.
1 tl currypoeder, 30 g zout, 1 tl kardemom, 1 tl koriander (gemalen)
5
Breng de bouillon op smaak met het currypoeder, het zout, de kardemom en de gemalen koriander.
150 g kalfsvlees (15 %), 3 kippenbillen (70 %), 1 konijnenbout (15 %)
6
Snijd het kalfsvlees in stukken en voeg dat samen met de kippenbillen en de konijnenbout toe aan de bouillon. Laat het vlees 1,5 u zacht koken, tot alles gaar en zacht is.
Voor het sodabrood:
7
Laat de oven voorverwarmen tot 230 °C.
50 g boter
8
Smelt de boter.
250 g bloem, 250 g speltbloem, 1 el bicarbonaat
9
Meng de twee soorten bloem met een snuif zout, het bicarbonaat en de gesmolten boter.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Wist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
0,4 l karnemelk, 50 g havermout
10
Giet de karnemelk erbij, voeg de havermout toe en laat het deeg minstens 10 minuten kneden.
11
Stort het deeg in een ingebloemde broodvorm, sprenkel er wat water over en strooi er het havermout over.
12
Bak het brood 10 minuten op 230 °C en verlaag de temperatuur daarna naar 180°C. Laat het brood nog eens 30 minuten bakken.
TIPTip: Verstuif er af en toe wat water over of gebruik de stoomfunctie van je oven.
13
Laat het gebakken brood volledig afkoelen.
Voor het potjesvlees:
50 g gelatine poeder (per liter bouillon)
14
Meet een liter bouillon af en los er de gelatine in op. Laat de bouillon niet meer koken.
15
Pluk het vlees van de bouten, snijd het vlees eventueel in kleinere stukken en meng alles.
0,5 citroenen
16
Snijd een halve citroen in plakjes.
17
Verdeel het vlees en wat stukjes van de groenten over weckbokaaltjes, steek er een schijfje citroen tussen en giet er de bouillon over.
18
Sluit de deksels en laat de potjes volledig afkoelen.
19
Serveer met het sodabrood.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
6u
Ingrediënten
Kippenbouillongezeefde
2 l
Kippenbillen70 %
3
Konijnenbout15 %
1
Kalfsvlees15 %
150 g
Wortelen
3
Sjalotten
2
Selder
2
Currypoeder
1 tl
Koriandergemalen
1 tl
Kardemom
1 tl
Witte wijn
0,05 l
Witte wijnazijn
1 el
CitroenHet sap
1
Zout
30 g
Zwarte peper
Bouillon
1 l
Citroenenin dunne plakjes
0,5
Gelatine poederper liter bouillon
50 g
Bloem
250 g
Speltbloem
250 g
Havermout
50 g
Zout
1 snuifje
Bicarbonaat
1 el
Karnemelk
0,4 l
Boter
50 g
Potjesvlees met sodabrood
Een oude bewaartechniek voor kip, konijn en kalfsvlees in een friszure gelei met versgebakken sodabrood.Instructies
Voor de bouillon om het vlees in te garen:
2 l Kippenbouillon (gezeefde), 1 l Bouillon
1
Zeef de kippenbouillon en meet 2 liter af. Breng de bouillon aan de kook.
3 kippenbillen (70 %)
2
Haal het vel van de kippenbillen.
3 wortelen, 2 selder, 2 Sjalotten
3
Snijd de wortelen in plakjes, de selder grof en de sjalot in ringen en voeg ze toe aan de bouillon.
1 citroen (Het sap), 0,05 l witte wijn, 1 el Witte wijnazijn
4
Pers er het citroensap bij en voeg er de witte wijn en de azijn aan toe.
1 tl currypoeder, 30 g zout, 1 tl kardemom, 1 tl koriander (gemalen)
5
Breng de bouillon op smaak met het currypoeder, het zout, de kardemom en de gemalen koriander.
150 g kalfsvlees (15 %), 3 kippenbillen (70 %), 1 konijnenbout (15 %)
6
Snijd het kalfsvlees in stukken en voeg dat samen met de kippenbillen en de konijnenbout toe aan de bouillon. Laat het vlees 1,5 u zacht koken, tot alles gaar en zacht is.
Voor het sodabrood:
7
Laat de oven voorverwarmen tot 230 °C.
50 g boter
8
Smelt de boter.
250 g bloem, 250 g speltbloem, 1 el bicarbonaat
9
Meng de twee soorten bloem met een snuif zout, het bicarbonaat en de gesmolten boter.
0,4 l karnemelk, 50 g havermout
10
Giet de karnemelk erbij, voeg de havermout toe en laat het deeg minstens 10 minuten kneden.
11
Stort het deeg in een ingebloemde broodvorm, sprenkel er wat water over en strooi er het havermout over.
12
Bak het brood 10 minuten op 230 °C en verlaag de temperatuur daarna naar 180°C. Laat het brood nog eens 30 minuten bakken.
TIPTip: Verstuif er af en toe wat water over of gebruik de stoomfunctie van je oven.
13
Laat het gebakken brood volledig afkoelen.
Voor het potjesvlees:
50 g gelatine poeder (per liter bouillon)
14
Meet een liter bouillon af en los er de gelatine in op. Laat de bouillon niet meer koken.
15
Pluk het vlees van de bouten, snijd het vlees eventueel in kleinere stukken en meng alles.
0,5 citroenen
16
Snijd een halve citroen in plakjes.
17
Verdeel het vlees en wat stukjes van de groenten over weckbokaaltjes, steek er een schijfje citroen tussen en giet er de bouillon over.
18
Sluit de deksels en laat de potjes volledig afkoelen.
19
Serveer met het sodabrood.