dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Porchetta op de barbecue met geroosterde groenten (thumbnail)Porchetta op de barbecue met geroosterde groenten

Porchetta op de barbecue met geroosterde groenten

45m
22
-
1.8K
Recepten

Porchetta op de barbecue met geroosterde groenten

In de winter stookt Jeroen graag een vuurtje om er een fantastisch stuk geroosterd varkensvlees op klaar te maken. Haal de barbecue maar van stal!
Porchetta op de barbecue met geroosterde groenten (thumbnail)Porchetta op de barbecue met geroosterde groenten

Porchetta op de barbecue met geroosterde groenten

45m
22
-
1.8K
Recepten

Porchetta op de barbecue met geroosterde groenten

In de winter stookt Jeroen graag een vuurtje om er een fantastisch stuk geroosterd varkensvlees op klaar te maken. Haal de barbecue maar van stal!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd45m
Ingrediënten22
Beoordeling-
Aantal likes1.8K

Ingrediënten

4 personen
Buikspek
1.000 g
Olijfolie
Salie
Rozemarijn
Venkelzaad
Grof zout
Pepers
Citroen
1
Bruine suiker
2 el
Zout
Cayennepeper
Oregano
Paprikapoeder
Marjolein
Rapen
1 bosje
Wortel
1
Pastinaak
1
Zoete aardappelen
2
Spruiten
200 g
Sjalotten
3
Look
4 teentjes
Tijm

Benodigdheden

Hakmolen, een hakmolen met s vormig mes, wat keukentouw

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Voorbereiding

1
Vraag aan de slager om het buikspek open te snijden tot één grote lap.
2
Verwarm de barbecue voor.
TIPJe kunt dit gerecht ook in de oven klaarmaken. Verwarm de oven dan voor tot 180 °C.

Porchetta op de barbecue

1.000 g buikspek
3
Leg het buikspek in een grote lap open op het werkblad.
olijfolie, Salie, rozemarijn, Venkelzaad, grof zout, pepers, 1 citroen
4
Mix een scheut olijfolie met salie, rozemarijn, venkelzaad, grof zout, peper, de geraspte schil van de citroen (zeste) en het sap van een halve citroen in de hakmolen.
Advertentie
Draadloze Hakmolen (thumbnail)Draadloze Hakmolen
Bekijk hier welke hakmolen Dagelijkse kost gebruikt.
5
Smeer het buikspek in met het kruidenmengsel, maar houd 2 eetlepels apart voor de groenten.
6
Rol het vlees op. Het vet zit aan de buitenkant.
7
Bind de rollade op met keukentouw (zie tip).
TIPKnip keukentouw van ongeveer 4x de lengte van je rollade. Leg het touw onder het vlees. Knoop het vast aan de bovenkant. Haal het touw onder de rollade door en stop het 5 cm verder aan de bovenkant onder het touw. Bind zo de hele rollade op.
2 el bruine suiker, zout, cayennepeper, oregano, paprikapoeder, marjolein
8
Meng de bruine suiker met een snuif zout, cayennepeper, oregano, paprikapoeder en marjolein. Rol het vlees door dit mengsel en wrijf het er stevig in.
9
Steek het vlees op een spit.
10
Zet een aluminium bakje met water in de barbecue zodat er geen vlammen ontstaan. Laat het vlees 1,5 uur roosteren aan het spit op de barbecue (of in de oven).
11
Verwarm de oven voor tot 180 °C voor de groenten.
1 bosje rapen, 1 Wortel, 1 pastinaak, 2 Zoete aardappelen
12
Schil de rapen, de wortel, de pastinaak en de aardappelen. Snijd ze in stukken.
200 g spruiten
13
Maak de spruiten schoon.
3 Sjalotten, 4 teentjes Look
14
Pel de sjalotten en snijd ze in stukken. Kneus en pel de knoflook.
tijm
15
Doe de groenten in een grote ovenschaal. Kruid met zout, peper, tijm en rozemarijn. Giet er een flinke scheut olijfolie bij.
16
Laat de groenten 40 minuten garen in de voorverwarmde oven.
17
Haal het vlees van het spit. Knip het keukentouw van het vlees.
18
Serveer het geroosterde buikspek met de groenten.
1
Vraag aan de slager om het buikspek open te snijden tot één grote lap.
2
Verwarm de barbecue voor.

Instructies

Voorbereiding

1
Vraag aan de slager om het buikspek open te snijden tot één grote lap.
2
Verwarm de barbecue voor.
TIPJe kunt dit gerecht ook in de oven klaarmaken. Verwarm de oven dan voor tot 180 °C.

Porchetta op de barbecue

1.000 g buikspek
3
Leg het buikspek in een grote lap open op het werkblad.
olijfolie, Salie, rozemarijn, Venkelzaad, grof zout, pepers, 1 citroen
4
Mix een scheut olijfolie met salie, rozemarijn, venkelzaad, grof zout, peper, de geraspte schil van de citroen (zeste) en het sap van een halve citroen in de hakmolen.
Advertentie
Draadloze Hakmolen (thumbnail)Draadloze Hakmolen
Bekijk hier welke hakmolen Dagelijkse kost gebruikt.
5
Smeer het buikspek in met het kruidenmengsel, maar houd 2 eetlepels apart voor de groenten.
6
Rol het vlees op. Het vet zit aan de buitenkant.
7
Bind de rollade op met keukentouw (zie tip).
TIPKnip keukentouw van ongeveer 4x de lengte van je rollade. Leg het touw onder het vlees. Knoop het vast aan de bovenkant. Haal het touw onder de rollade door en stop het 5 cm verder aan de bovenkant onder het touw. Bind zo de hele rollade op.
2 el bruine suiker, zout, cayennepeper, oregano, paprikapoeder, marjolein
8
Meng de bruine suiker met een snuif zout, cayennepeper, oregano, paprikapoeder en marjolein. Rol het vlees door dit mengsel en wrijf het er stevig in.
9
Steek het vlees op een spit.
10
Zet een aluminium bakje met water in de barbecue zodat er geen vlammen ontstaan. Laat het vlees 1,5 uur roosteren aan het spit op de barbecue (of in de oven).
11
Verwarm de oven voor tot 180 °C voor de groenten.
1 bosje rapen, 1 Wortel, 1 pastinaak, 2 Zoete aardappelen
12
Schil de rapen, de wortel, de pastinaak en de aardappelen. Snijd ze in stukken.
200 g spruiten
13
Maak de spruiten schoon.
3 Sjalotten, 4 teentjes Look
14
Pel de sjalotten en snijd ze in stukken. Kneus en pel de knoflook.
tijm
15
Doe de groenten in een grote ovenschaal. Kruid met zout, peper, tijm en rozemarijn. Giet er een flinke scheut olijfolie bij.
16
Laat de groenten 40 minuten garen in de voorverwarmde oven.
17
Haal het vlees van het spit. Knip het keukentouw van het vlees.
18
Serveer het geroosterde buikspek met de groenten.
1
Vraag aan de slager om het buikspek open te snijden tot één grote lap.
2
Verwarm de barbecue voor.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Porchetta op de barbecue met geroosterde groenten (thumbnail)Porchetta op de barbecue met geroosterde groenten
4 personen
45m
Ingrediënten
Buikspek
1.000 g
Olijfolie
Salie
Rozemarijn
Venkelzaad
Grof zout
Pepers
Citroen
1
Bruine suiker
2 el
Zout
Cayennepeper
Oregano
Paprikapoeder
Marjolein
Rapen
1 bosje
Wortel
1
Pastinaak
1
Zoete aardappelen
2
Spruiten
200 g
Sjalotten
3
Look
4 teentjes
Tijm

Porchetta op de barbecue met geroosterde groenten

In de winter stookt Jeroen graag een vuurtje om er een fantastisch stuk geroosterd varkensvlees op klaar te maken. Haal de barbecue maar van stal!
Instructies

Voorbereiding

1
Vraag aan de slager om het buikspek open te snijden tot één grote lap.
2
Verwarm de barbecue voor.
TIPJe kunt dit gerecht ook in de oven klaarmaken. Verwarm de oven dan voor tot 180 °C.

Porchetta op de barbecue

1.000 g buikspek
3
Leg het buikspek in een grote lap open op het werkblad.
olijfolie, Salie, rozemarijn, Venkelzaad, grof zout, pepers, 1 citroen
4
Mix een scheut olijfolie met salie, rozemarijn, venkelzaad, grof zout, peper, de geraspte schil van de citroen (zeste) en het sap van een halve citroen in de hakmolen.
Advertentie
Draadloze Hakmolen (thumbnail)Draadloze Hakmolen
Bekijk hier welke hakmolen Dagelijkse kost gebruikt.
5
Smeer het buikspek in met het kruidenmengsel, maar houd 2 eetlepels apart voor de groenten.
6
Rol het vlees op. Het vet zit aan de buitenkant.
7
Bind de rollade op met keukentouw (zie tip).
TIPKnip keukentouw van ongeveer 4x de lengte van je rollade. Leg het touw onder het vlees. Knoop het vast aan de bovenkant. Haal het touw onder de rollade door en stop het 5 cm verder aan de bovenkant onder het touw. Bind zo de hele rollade op.
2 el bruine suiker, zout, cayennepeper, oregano, paprikapoeder, marjolein
8
Meng de bruine suiker met een snuif zout, cayennepeper, oregano, paprikapoeder en marjolein. Rol het vlees door dit mengsel en wrijf het er stevig in.
9
Steek het vlees op een spit.
10
Zet een aluminium bakje met water in de barbecue zodat er geen vlammen ontstaan. Laat het vlees 1,5 uur roosteren aan het spit op de barbecue (of in de oven).
11
Verwarm de oven voor tot 180 °C voor de groenten.
1 bosje rapen, 1 Wortel, 1 pastinaak, 2 Zoete aardappelen
12
Schil de rapen, de wortel, de pastinaak en de aardappelen. Snijd ze in stukken.
200 g spruiten
13
Maak de spruiten schoon.
3 Sjalotten, 4 teentjes Look
14
Pel de sjalotten en snijd ze in stukken. Kneus en pel de knoflook.
tijm
15
Doe de groenten in een grote ovenschaal. Kruid met zout, peper, tijm en rozemarijn. Giet er een flinke scheut olijfolie bij.
16
Laat de groenten 40 minuten garen in de voorverwarmde oven.
17
Haal het vlees van het spit. Knip het keukentouw van het vlees.
18
Serveer het geroosterde buikspek met de groenten.