Mix een scheut olijfolie met salie, rozemarijn, venkelzaad, grof zout, peper, de geraspte schil van de citroen (zeste) en het sap van een halve citroen in de hakmolen.
5
Smeer het buikspek in met het kruidenmengsel, maar houd 2 eetlepels apart voor de groenten.
6
Rol het vlees op. Het vet zit aan de buitenkant.
7
Bind de rollade op met keukentouw (zie tip).
lightbulb_outline
TIPKnip keukentouw van ongeveer 4x de lengte van je rollade. Leg het touw onder het vlees. Knoop het vast aan de bovenkant. Haal het touw onder de rollade door en stop het 5 cm verder aan de bovenkant onder het touw. Bind zo de hele rollade op.
2 el bruine suiker, zout, cayennepeper, oregano, paprikapoeder, marjolein
8
Meng de bruine suiker met een snuif zout, cayennepeper, oregano, paprikapoeder en marjolein. Rol het vlees door dit mengsel en wrijf het er stevig in.
9
Steek het vlees op een spit.
10
Zet een aluminium bakje met water in de barbecue zodat er geen vlammen ontstaan. Laat het vlees 1,5 uur roosteren aan het spit op de barbecue (of in de oven).