
Al van kindsbeen af is Jeroen gek op pompoensoep. De pompoensoep van zijn moeder blijft natuurlijk de lekkerste en hij probeert altijd de smaak te evenaren. Deze keer geeft Jeroen er een garnituur van peterseliepesto en blokjes gerookte kipfilet bij.
Ingrediënten
- 0.5 pompoen
- 4 ui
- 2 teentje knoflook
- 3 liter kippen- of groentebouillon
- klontje boter
- 2 takje rozemarijn
- 3 takje tijm
- 3 blaadje laurier
- peper
- zout
- 0.5 bussel peterselie
- 100 g comté
- 25 g walnoot
- 0.5 teentje knoflook
- 1 citroen
- 1 dl olijfolie
- 4 takje dragon
- peper
- zout
- 300 g kipfilet
Benodigdheden
- staafmixer
- hakmolen met een S-mes
Bereiding
Voorbereiding
Ontdooi en verwarm 3 l kippenbouillon (of groentebouillon). Of je kan ook zelf een heerlijke bouillon bereiden.
De pompoensoep
Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd hem in stukken.
Pel de uien en snijd ze in grote stukken. Kneus en pel de knoflook.
Verhit een klont boter in een soepketel en fruit de uien. Doe er de hele tenen look bij. Voeg er de pompoen aan toe en laat even stoven.
Giet er de warme bouillon bij en breng aan de kook.
Bind de rozemarijn, tijm en laurier samen met keukentouw en doe het kruidentuiltje bij de soep. Laat ongeveer 20 minuten garen met het deksel schuin op de soepketel.
De peterseliepesto
Rasp de schil van de citroen (zeste). Snijd de citroen in twee en pers de helft uit.
Hak de walnoten.
Mix de peterselie met citroenszeste, citroensap, olijfolie, knoflook, dragon, kaas en walnoten in de hakmolen tot pesto. Breng op smaak met peper en een snuif zout.