Instructies

4 personen

Voorbereiding

1

Ontdooi en verwarm 3 l kippenbouillon (of groentebouillon). Of je kan ook zelf een heerlijke bouillon bereiden.

De pompoensoep

0,5 pompoenen, 4 uien, 2 teentjes Look, 3 l kippen- of groentebouillon, 1 klontje boter, 2 takjes rozemarijn, 3 takjes tijm, 3 blaadje laurier, peper, zout
2

Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd hem in stukken.

TIPSnijd de pompoen die je over hebt in stukken en vries in voor later gebruik.
3

Pel de uien en snijd ze in grote stukken. Kneus en pel de knoflook.

4

Verhit een klont boter in een soepketel en fruit de uien. Doe er de hele tenen look bij. Voeg er de pompoen aan toe en laat even stoven.

5

Giet er de warme bouillon bij en breng aan de kook.

6

Bind de rozemarijn, tijm en laurier samen met keukentouw en doe het kruidentuiltje bij de soep. Laat ongeveer 20 minuten garen met het deksel schuin op de soepketel.

De peterseliepesto

0,5 bosjes peterselie, 100 g comté, 25 g Walnoten, 0,5 teentjes Look, 1 citroen, 0,1 l olijfolie, 4 takjes dragon, peper, zout
7

Rasp de schil van de citroen (zeste). Snijd de citroen in twee en pers de helft uit.

8

Hak de walnoten.

9

Mix de peterselie met citroenszeste, citroensap, olijfolie, knoflook, dragon, kaas en walnoten in de hakmolen tot pesto. Breng op smaak met peper en een snuif zout.

TIPVoeg eventueel een beetje extra olijfolie toe als de pesto te droog is.

Afwerken en serveren

300 g kipfilets
10

Haal het kruidentuiltje uit de soep. Mix de soep glad met een staafmixer. Breng op smaak met peper en een snuif zout.

11

Snijd de kip in dunne reepjes (julienne) en dan in blokjes (brunoise).

12

Leg wat kippenblokjes in een soepbord of kom. Giet er de warme soep over en werk af met een halve eetlepel pesto.