Pompoencake met appelsien

Deze smaakvolle cake met sinaasappel en pompoen is verdraaid lekker! In combinatie met de sinaasappelsiroop en de kruidige yoghurt kan je met weinig extra moeite een volwaardig en bijzonder nagerecht serveren. Vanavond om 18u15 op Eén.

Ingrediënten

  • 200 g hokkaidopompoen
  • 40 g sesampasta
  • 2 eierdooier
  • 1 ei
  • 3 eetlepel granaatappelsiroop
  • 100 g boter
  • 200 g basterdsuiker
  • 175 g zelfrijzende bloem
  • 2 eiwit
  • 2 sinaasappel
  • 40 g kristalsuiker
  • 100 g roomkaas
  • 200 g Griekse yoghurt
  • 50 g bloemsuiker
  • snuif five-spice

Benodigdheden

  • Springvorm en bakpapier

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Bekleed een springvorm met bakpapier en schil de pompoen.

Doe de sesampasta met de granaatappelsiroop, de suiker, twee dooiers, een volledig ei, de zestes van de sinaasappels, de geraspte pompoen en de boter in de kom van de keukenmachine en laat de machine stevig draaien, tot je een egaal beslag hebt.

Voeg de bloem er lepel per lepel aan toe en laat de machine nog even draaien.

Klop de eiwitten stijf en spatel ze onder het beslag. Stort het beslag in de springvorm en bak de cake 45 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C, tot ze gaar is. Laat de cake nadien afkoelen.

Pers het sap van de sinaasappelen en breng het in een steelpannetje met de suiker aan de kook. Laat het sap voor ¾ inkoken en laat de siroop vervolgens afkoelen.

Schep de roomkaas met de Griekse yoghurt in een kom en voeg er de bloemsuiker en de 5 spice kruiden aan toe. Meng het geheel goed onder elkaar.

Pompoencake met appelsien