Instructies

4 personen
200 g hokkaidopompoenen
1

Bekleed een springvorm met bakpapier en schil de pompoen.

40 g Sesampasta, 2 eierdooiers, 1 ei, 3 el granaatappel siroop, 100 g boter, 200 g basterdsuiker
2

Doe de sesampasta met de granaatappelsiroop, de suiker, twee dooiers, een volledig ei, de zestes van de sinaasappels, de geraspte pompoen en de boter in de kom van de keukenmachine en laat de machine stevig draaien, tot je een egaal beslag hebt.

175 g Zelfrijzende bloem
3

Voeg de bloem er lepel per lepel aan toe en laat de machine nog even draaien.

2 eiwitten
4

Klop de eiwitten stijf en spatel ze onder het beslag. Stort het beslag in de springvorm en bak de cake 45 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C, tot ze gaar is. Laat de cake nadien afkoelen.

2 sinaasappelen, 40 g kristalsuiker
5

Pers het sap van de sinaasappelen en breng het in een steelpannetje met de suiker aan de kook. Laat het sap voor ¾ inkoken en laat de siroop vervolgens afkoelen.

100 g roomkaas, 200 g Griekse yoghurt, 50 g bloemsuiker, 1 snuifje vijfkruiden
6

Schep de roomkaas met de Griekse yoghurt in een kom en voeg er de bloemsuiker en de 5 spice kruiden aan toe. Meng het geheel goed onder elkaar.