Pizzadeeg

Hoe sneller je vers pizzadeeg aan het rijzen gaat, hoe meer tijd jij hebt om na te denken over mogelijke toppings, hier vind je alvast enkele opties.

Ingrediënten

  • 150 g roggebloem
  • 500 g patisseriebloem
  • 4 eetlepel gist
  • 3.75 dl water
  • 2 eetlepel melk
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel zout
  • een extra likje olijfolie

Benodigdheden

  • een keukenweegschaal
  • een keukenmachine met hulpstuk voor deeg

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Pizzadeeg

Doe de roggebloem, de patisseriebloem, de gist en het zout in de mengkom van de keukenrobot. Strooi aan één kant de gedroogde gist over de bloem en aan de andere kant het zout. Gist en zout mogen niet met elkaar in contact komen.

Giet er beetje bij beetje het lauwe water bij terwijl de keukenmachine draait op lage snelheid. Voeg na ongeveer 7 minuten mengen ook de melk en de olijfolie toe. Laat alles nog zo’n 7 minuten goed kneden in de machine tot een egaal deeg. Vervang eventueel het menghulpstuk door een deeghaak.

Wrijf een grote kom in met wat olijfolie. Kneed het deeg tot een dikke bol en leg het in de vette kom. Drapeer er een vochtige keukendoek over en laat de bol 2 uur rijzen op kamertemperatuur. Let erop dat het deeg niet in de tocht staat.

Rol uit tot een pizzabodem.

Pizzadeeg