Instructies
4 personen
Pizzadeeg
150 g roggebloem, 500 g patisseriebloem, 4 el gist, 1 el zout
1
Doe de roggebloem, de patisseriebloem, de gist en het zout in de mengkom van de keukenrobot. Strooi aan één kant de gedroogde gist over de bloem en aan de andere kant het zout. Gist en zout mogen niet met elkaar in contact komen.
2 el melk, 2 el olijfolie, 3 dl Water
2
Giet er beetje bij beetje het lauwe water bij terwijl de keukenmachine draait op lage snelheid. Voeg na ongeveer 7 minuten mengen ook de melk en de olijfolie toe. Laat alles nog zo’n 7 minuten goed kneden in de machine tot een egaal deeg. Vervang eventueel het menghulpstuk door een deeghaak.
1 een extra likje olijfolie
3
Wrijf een grote kom in met wat olijfolie. Kneed het deeg tot een dikke bol en leg het in de vette kom. Drapeer er een vochtige keukendoek over en laat de bol 2 uur rijzen op kamertemperatuur. Let erop dat het deeg niet in de tocht staat.
4