Pizza met ansjovis en kappertjes
Pizza met ansjovis en kappertjes
Een pizza op basis van bierdeeg met verse tomatensaus, gemalen mozzarella, kappertjes en ansjovis.
Pizza met ansjovis en kappertjes
Pizza met ansjovis en kappertjes
Een pizza op basis van bierdeeg met verse tomatensaus, gemalen mozzarella, kappertjes en ansjovis.
Ingrediënten
4 personen
Suiker
1 tl
Natuurlijke zoetmakerBananen of dadels als suikervervanger
Tarwebloem
1.000 g
Bierpils
660 ml
Verse gist
42 g
Grof zout
1 tl
Ui
1
Look
3 teenjes
Ansjovisfilets
6
Tomatenpuree
2 el
Chiliflakes
1 snuifje
Tijm en rozemarijn
Gedroogde oregano
1 snuifje
Witte wijn
0,1 l
Gepelde tomaten
1 blik
Tomaten passata
0,2 l
Kerstomaten
1 bakje
Gemalen mozzarella
200 g
Ansjovisfilets6 per pizza
24
Kappertjes2 el per pizza
8 el
Oregano
1 flinke snuif
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Natuurlijke zoetmaker
Bananen of dadels als suikervervangerWist je dat…? De beste, meest natuurlijke suikervervangers zijn bananen en medjoul-dadels. Het zijn heerlijk zoete en voedzame vervangers van suiker die je makkelijk in gebak of andere desserts kan gebruiken. Geniet gewoon bourgondisch én gezond tegelijk!
Op voorhand
42 g verse gist, 660 ml bier (pils)
1
Laat de gist oplossen in het bier.
1.000 g tarwebloem, 1 tl grof zout, 1 tl suiker
2
Weeg de bloem af en voeg het zout, de suiker en het bier eraan toe.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Wist je dat…? De beste, meest natuurlijke suikervervangers zijn bananen en medjoul-dadels. Het zijn heerlijk zoete en voedzame vervangers van suiker die je makkelijk in gebak of andere desserts kan gebruiken. Geniet gewoon bourgondisch én gezond tegelijk!
3
Meng het deeg minstens 10 minuten, dek het af en laat het een uur rijzen.
Bereiding
4
Laat de oven met de pizzasteen voorverwarmen op 230 °C.
1 ui, 3 teenjes Look
5
Snipper de ui en de look voor de saus fijn en stoof ze aan in olijfolie.
6 ansjovisfilets
6
Snijd de ansjovis fijn en laat hem meestoven.
tijm en rozemarijn, 1 snuifje gedroogde oregano, 2 el Tomatenpuree
7
Doe er de tijm, rozemarijn en gedroogde oregano bij en laat de tomatenpuree even meebakken.
1 snuifje chiliflakes, 0,1 l witte wijn, 1 blik gepelde tomaten, 0,2 l Tomaten passata
8
Doe de chiliflakes en de witte wijn erbij, laat de wijn even inkoken en voeg er dan de gepelde tomaten en de passata aan toe. Breng de saus aan de kook en laat ze even zachtjes pruttelen.
9
Snijd het pizzadeeg in gelijke delen, bol ze op en laat ze nog eens 30 minuten rijzen.
1 bakje kerstomaten
10
Halveer de kerstomaten.
11
Mix de saus glad in een blender en zeef ze. Laat afkoelen.
12
Strooi wat rimacinata bloem op je werkvlak en vorm mooie pizzabodems van het gerezen deeg.
13
Schep een bodem op Bestuif een pizzaschep met bloem en schep de bodem erop voor je ze belegt.
200 g gemalen mozzarella
14
Bedek de bodem met een laagje tomatensaus en strooi er gemalen mozzarella over.
24 ansjovisfilets (6 per pizza), 8 el kappertjes (2 el per pizza)
15
Verdeel er wat ansjovis, kappertjes en halve kerstomaten over en bak de pizza 10 minuten in de voorverwarmde oven.
TIPVerdeel de rest van de saus in potjes en bewaar ze in de diepvries voor een andere keer.
1 flinke snuif oregano, 1 snuifje chiliflakes
16
Werk af met basilicum, oregano en chiliflakes naar keuze.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Natuurlijke zoetmaker
Bananen of dadels als suikervervangerWist je dat…? De beste, meest natuurlijke suikervervangers zijn bananen en medjoul-dadels. Het zijn heerlijk zoete en voedzame vervangers van suiker die je makkelijk in gebak of andere desserts kan gebruiken. Geniet gewoon bourgondisch én gezond tegelijk!
Op voorhand
42 g verse gist, 660 ml bier (pils)
1
Laat de gist oplossen in het bier.
1.000 g tarwebloem, 1 tl grof zout, 1 tl suiker
2
Weeg de bloem af en voeg het zout, de suiker en het bier eraan toe.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Wist je dat…? De beste, meest natuurlijke suikervervangers zijn bananen en medjoul-dadels. Het zijn heerlijk zoete en voedzame vervangers van suiker die je makkelijk in gebak of andere desserts kan gebruiken. Geniet gewoon bourgondisch én gezond tegelijk!
3
Meng het deeg minstens 10 minuten, dek het af en laat het een uur rijzen.
Bereiding
4
Laat de oven met de pizzasteen voorverwarmen op 230 °C.
1 ui, 3 teenjes Look
5
Snipper de ui en de look voor de saus fijn en stoof ze aan in olijfolie.
6 ansjovisfilets
6
Snijd de ansjovis fijn en laat hem meestoven.
tijm en rozemarijn, 1 snuifje gedroogde oregano, 2 el Tomatenpuree
7
Doe er de tijm, rozemarijn en gedroogde oregano bij en laat de tomatenpuree even meebakken.
1 snuifje chiliflakes, 0,1 l witte wijn, 1 blik gepelde tomaten, 0,2 l Tomaten passata
8
Doe de chiliflakes en de witte wijn erbij, laat de wijn even inkoken en voeg er dan de gepelde tomaten en de passata aan toe. Breng de saus aan de kook en laat ze even zachtjes pruttelen.
9
Snijd het pizzadeeg in gelijke delen, bol ze op en laat ze nog eens 30 minuten rijzen.
1 bakje kerstomaten
10
Halveer de kerstomaten.
11
Mix de saus glad in een blender en zeef ze. Laat afkoelen.
12
Strooi wat rimacinata bloem op je werkvlak en vorm mooie pizzabodems van het gerezen deeg.
13
Schep een bodem op Bestuif een pizzaschep met bloem en schep de bodem erop voor je ze belegt.
200 g gemalen mozzarella
14
Bedek de bodem met een laagje tomatensaus en strooi er gemalen mozzarella over.
24 ansjovisfilets (6 per pizza), 8 el kappertjes (2 el per pizza)
15
Verdeel er wat ansjovis, kappertjes en halve kerstomaten over en bak de pizza 10 minuten in de voorverwarmde oven.
TIPVerdeel de rest van de saus in potjes en bewaar ze in de diepvries voor een andere keer.
1 flinke snuif oregano, 1 snuifje chiliflakes
16
Werk af met basilicum, oregano en chiliflakes naar keuze.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
2u 10m
Ingrediënten
Tarwebloem
1.000 g
Bierpils
660 ml
Verse gist
42 g
Grof zout
1 tl
Suiker
1 tl
Ui
1
Look
3 teenjes
Ansjovisfilets
6
Tomatenpuree
2 el
Chiliflakes
1 snuifje
Tijm en rozemarijn
Gedroogde oregano
1 snuifje
Witte wijn
0,1 l
Gepelde tomaten
1 blik
Tomaten passata
0,2 l
Kerstomaten
1 bakje
Gemalen mozzarella
200 g
Ansjovisfilets6 per pizza
24
Kappertjes2 el per pizza
8 el
Oregano
1 flinke snuif
Pizza met ansjovis en kappertjes
Een pizza op basis van bierdeeg met verse tomatensaus, gemalen mozzarella, kappertjes en ansjovis.Instructies
Op voorhand
42 g verse gist, 660 ml bier (pils)
1
Laat de gist oplossen in het bier.
1.000 g tarwebloem, 1 tl grof zout, 1 tl suiker
2
Weeg de bloem af en voeg het zout, de suiker en het bier eraan toe.
3
Meng het deeg minstens 10 minuten, dek het af en laat het een uur rijzen.
Bereiding
4
Laat de oven met de pizzasteen voorverwarmen op 230 °C.
1 ui, 3 teenjes Look
5
Snipper de ui en de look voor de saus fijn en stoof ze aan in olijfolie.
6 ansjovisfilets
6
Snijd de ansjovis fijn en laat hem meestoven.
tijm en rozemarijn, 1 snuifje gedroogde oregano, 2 el Tomatenpuree
7
Doe er de tijm, rozemarijn en gedroogde oregano bij en laat de tomatenpuree even meebakken.
1 snuifje chiliflakes, 0,1 l witte wijn, 1 blik gepelde tomaten, 0,2 l Tomaten passata
8
Doe de chiliflakes en de witte wijn erbij, laat de wijn even inkoken en voeg er dan de gepelde tomaten en de passata aan toe. Breng de saus aan de kook en laat ze even zachtjes pruttelen.
9
Snijd het pizzadeeg in gelijke delen, bol ze op en laat ze nog eens 30 minuten rijzen.
1 bakje kerstomaten
10
Halveer de kerstomaten.
11
Mix de saus glad in een blender en zeef ze. Laat afkoelen.
12
Strooi wat rimacinata bloem op je werkvlak en vorm mooie pizzabodems van het gerezen deeg.
13
Schep een bodem op Bestuif een pizzaschep met bloem en schep de bodem erop voor je ze belegt.
200 g gemalen mozzarella
14
Bedek de bodem met een laagje tomatensaus en strooi er gemalen mozzarella over.
24 ansjovisfilets (6 per pizza), 8 el kappertjes (2 el per pizza)
15
Verdeel er wat ansjovis, kappertjes en halve kerstomaten over en bak de pizza 10 minuten in de voorverwarmde oven.
TIPVerdeel de rest van de saus in potjes en bewaar ze in de diepvries voor een andere keer.
1 flinke snuif oregano, 1 snuifje chiliflakes
16
Werk af met basilicum, oregano en chiliflakes naar keuze.