dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Pizza met aardappel, ui, pancetta en verse geitenkaas (thumbnail)Pizza met aardappel, ui, pancetta en verse geitenkaas

Pizza met aardappel, ui, pancetta en verse geitenkaas

50m
17
-
2.4K
Recepten

Pizza met aardappel, ui, pancetta en verse geitenkaas

Deze pizza met aardappelen is een typisch gerecht uit het noorden van Italië. Jeroen brengt er wat frisheid in door hem af te werken met verse geitenkaas en pesto met zure room.
Pizza met aardappel, ui, pancetta en verse geitenkaas (thumbnail)Pizza met aardappel, ui, pancetta en verse geitenkaas

Pizza met aardappel, ui, pancetta en verse geitenkaas

50m
17
-
2.4K
Recepten

Pizza met aardappel, ui, pancetta en verse geitenkaas

Deze pizza met aardappelen is een typisch gerecht uit het noorden van Italië. Jeroen brengt er wat frisheid in door hem af te werken met verse geitenkaas en pesto met zure room.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd50m
Ingrediënten17
Beoordeling-
Aantal likes2.4K

Ingrediënten

4 personen
Bloem
500 g
Roggebloem
150 g
Zout
Olijfolie
Melk
2 el
Gedroogde gist
20 g
Water
375 ml
Aardappelen
400 g
Pijnboompitten
100 g
Peterselie
1 bosje
Look
1 teentje
Limoenen
0,25
Zure room
100 g
Rode ui
1
Pancetta
200 g
Geitenkaas
400 g
Peper

Benodigdheden

Hakmolen, een pizzasteen, een keukenmachine met kneedhaak, huishoudfolie, keukenpapier, een hakmolen met s vormig mes

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Het deeg

1
Verwarm de oven voor tot 230 °C. Zet de pizzasteen in de oven.
500 g bloem, 150 g roggebloem, zout, olijfolie
2
Meng de bloem met de roggebloem, een snuifje zout en een likje olijfolie in de keukenmachine.
2 el melk, 20 g gedroogde gist
3
Doe er de melk en de gedroogde gist bij.
375 ml Water
4
Kneed er beetje bij beetje het lauwe water door tot je een stevig deeg krijgt.
TIPGebruik altijd lauw water om de gist te activeren.
5
Maak een bol van het deeg en bestuif met wat bloem. Leg het in een kom en dek af met huishoudfolie. Laat het deeg ongeveer een uur rijzen op een warme plaats.

De topping

400 g aardappelen
6
Schil de aardappelen en kook ze net niet gaar in lichtgezouten water.
100 g pijnboompitten
7
Verwarm wat olijfolie in een pan. Rooster de pijnboompitten. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
1 bosje peterselie, 1 teentje Look
8
Pluk de blaadjes van de peterselie en spoel ze. Doe ze in de hakmolen met de pijnboompitten en een scheutje olijfolie. Kneus en pel de knoflook. Doe hem ook in de hakmolen en mix alle ingrediënten tot pesto.
0,25 limoenen, 100 g Zure room
9
Breng de pesto op smaak met peper, zout en limoensap. Roer er de zure room door.

Afwerken en serveren

10
Bestuif het werkblad met bloem. Rol pizzabodems van het deeg.
11
Leg een bodem op de pizzasteen en bak hem 2 minuten in de voorverwarmde oven.
1 rode ui
12
Pel en halveer de ui. Snijd hem in fijne slierten.
13
Bestrijk een pizzabodem met een deel van de pesto.
14
Snijd een paar aardappelen in fijne plakjes. Verdeel ze over de pizzabodem. Leg er wat ui over.
200 g pancetta, 400 g geitenkaas, peper
15
Scheur wat pancetta in stukken en leg op de pizza. Verdeel er wat geitenkaas over. Werk af met peper en een likje olijfolie.
16
Bak de pizza 10 minuten in de warme oven op de pizzasteen. Bak de rest van de pizza’s op dezelfde manier.
1
Verwarm de oven voor tot 230 °C. Zet de pizzasteen in de oven.
2
Meng de bloem met de roggebloem, een snuifje zout en een likje olijfolie in de keukenmachine.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Instructies

Het deeg

1
Verwarm de oven voor tot 230 °C. Zet de pizzasteen in de oven.
500 g bloem, 150 g roggebloem, zout, olijfolie
2
Meng de bloem met de roggebloem, een snuifje zout en een likje olijfolie in de keukenmachine.
2 el melk, 20 g gedroogde gist
3
Doe er de melk en de gedroogde gist bij.
375 ml Water
4
Kneed er beetje bij beetje het lauwe water door tot je een stevig deeg krijgt.
TIPGebruik altijd lauw water om de gist te activeren.
5
Maak een bol van het deeg en bestuif met wat bloem. Leg het in een kom en dek af met huishoudfolie. Laat het deeg ongeveer een uur rijzen op een warme plaats.

De topping

400 g aardappelen
6
Schil de aardappelen en kook ze net niet gaar in lichtgezouten water.
100 g pijnboompitten
7
Verwarm wat olijfolie in een pan. Rooster de pijnboompitten. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
1 bosje peterselie, 1 teentje Look
8
Pluk de blaadjes van de peterselie en spoel ze. Doe ze in de hakmolen met de pijnboompitten en een scheutje olijfolie. Kneus en pel de knoflook. Doe hem ook in de hakmolen en mix alle ingrediënten tot pesto.
0,25 limoenen, 100 g Zure room
9
Breng de pesto op smaak met peper, zout en limoensap. Roer er de zure room door.

Afwerken en serveren

10
Bestuif het werkblad met bloem. Rol pizzabodems van het deeg.
11
Leg een bodem op de pizzasteen en bak hem 2 minuten in de voorverwarmde oven.
1 rode ui
12
Pel en halveer de ui. Snijd hem in fijne slierten.
13
Bestrijk een pizzabodem met een deel van de pesto.
14
Snijd een paar aardappelen in fijne plakjes. Verdeel ze over de pizzabodem. Leg er wat ui over.
200 g pancetta, 400 g geitenkaas, peper
15
Scheur wat pancetta in stukken en leg op de pizza. Verdeel er wat geitenkaas over. Werk af met peper en een likje olijfolie.
16
Bak de pizza 10 minuten in de warme oven op de pizzasteen. Bak de rest van de pizza’s op dezelfde manier.
1
Verwarm de oven voor tot 230 °C. Zet de pizzasteen in de oven.
2
Meng de bloem met de roggebloem, een snuifje zout en een likje olijfolie in de keukenmachine.

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Pizza met aardappel, ui, pancetta en verse geitenkaas (thumbnail)Pizza met aardappel, ui, pancetta en verse geitenkaas
4 personen
50m
Ingrediënten
Bloem
500 g
Roggebloem
150 g
Zout
Olijfolie
Melk
2 el
Gedroogde gist
20 g
Water
375 ml
Aardappelen
400 g
Pijnboompitten
100 g
Peterselie
1 bosje
Look
1 teentje
Limoenen
0,25
Zure room
100 g
Rode ui
1
Pancetta
200 g
Geitenkaas
400 g
Peper

Pizza met aardappel, ui, pancetta en verse geitenkaas

Deze pizza met aardappelen is een typisch gerecht uit het noorden van Italië. Jeroen brengt er wat frisheid in door hem af te werken met verse geitenkaas en pesto met zure room.
Instructies

Het deeg

1
Verwarm de oven voor tot 230 °C. Zet de pizzasteen in de oven.
500 g bloem, 150 g roggebloem, zout, olijfolie
2
Meng de bloem met de roggebloem, een snuifje zout en een likje olijfolie in de keukenmachine.
2 el melk, 20 g gedroogde gist
3
Doe er de melk en de gedroogde gist bij.
375 ml Water
4
Kneed er beetje bij beetje het lauwe water door tot je een stevig deeg krijgt.
TIPGebruik altijd lauw water om de gist te activeren.
5
Maak een bol van het deeg en bestuif met wat bloem. Leg het in een kom en dek af met huishoudfolie. Laat het deeg ongeveer een uur rijzen op een warme plaats.

De topping

400 g aardappelen
6
Schil de aardappelen en kook ze net niet gaar in lichtgezouten water.
100 g pijnboompitten
7
Verwarm wat olijfolie in een pan. Rooster de pijnboompitten. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
1 bosje peterselie, 1 teentje Look
8
Pluk de blaadjes van de peterselie en spoel ze. Doe ze in de hakmolen met de pijnboompitten en een scheutje olijfolie. Kneus en pel de knoflook. Doe hem ook in de hakmolen en mix alle ingrediënten tot pesto.
0,25 limoenen, 100 g Zure room
9
Breng de pesto op smaak met peper, zout en limoensap. Roer er de zure room door.

Afwerken en serveren

10
Bestuif het werkblad met bloem. Rol pizzabodems van het deeg.
11
Leg een bodem op de pizzasteen en bak hem 2 minuten in de voorverwarmde oven.
1 rode ui
12
Pel en halveer de ui. Snijd hem in fijne slierten.
13
Bestrijk een pizzabodem met een deel van de pesto.
14
Snijd een paar aardappelen in fijne plakjes. Verdeel ze over de pizzabodem. Leg er wat ui over.
200 g pancetta, 400 g geitenkaas, peper
15
Scheur wat pancetta in stukken en leg op de pizza. Verdeel er wat geitenkaas over. Werk af met peper en een likje olijfolie.
16
Bak de pizza 10 minuten in de warme oven op de pizzasteen. Bak de rest van de pizza’s op dezelfde manier.