Instructies
4 personen
Het deeg
1
Verwarm de oven voor tot 230 °C. Zet de pizzasteen in de oven.
500 g bloem, 150 g roggebloem, zout, olijfolie
2
Meng de bloem met de roggebloem, een snuifje zout en een likje olijfolie in de keukenmachine.
2 el melk, 20 g gedroogde gist
3
Doe er de melk en de gedroogde gist bij.
375 ml Water
4
Kneed er beetje bij beetje het lauwe water door tot je een stevig deeg krijgt.
TIPGebruik altijd lauw water om de gist te activeren.
5
Maak een bol van het deeg en bestuif met wat bloem. Leg het in een kom en dek af met huishoudfolie. Laat het deeg ongeveer een uur rijzen op een warme plaats.
De topping
400 g aardappelen
6
Schil de aardappelen en kook ze net niet gaar in lichtgezouten water.
100 g pijnboompitten
7
Verwarm wat olijfolie in een pan. Rooster de pijnboompitten. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
1 bosje peterselie, 1 teentje Look
8
Pluk de blaadjes van de peterselie en spoel ze. Doe ze in de hakmolen met de pijnboompitten en een scheutje olijfolie. Kneus en pel de knoflook. Doe hem ook in de hakmolen en mix alle ingrediënten tot pesto.
0,25 limoenen, 100 g Zure room
9
Breng de pesto op smaak met peper, zout en limoensap. Roer er de zure room door.
Afwerken en serveren
10
Bestuif het werkblad met bloem. Rol pizzabodems van het deeg.
11
Leg een bodem op de pizzasteen en bak hem 2 minuten in de voorverwarmde oven.
1 rode ui
12
Pel en halveer de ui. Snijd hem in fijne slierten.
13
Bestrijk een pizzabodem met een deel van de pesto.
14
Snijd een paar aardappelen in fijne plakjes. Verdeel ze over de pizzabodem. Leg er wat ui over.
200 g pancetta, 400 g geitenkaas, peper
15
Scheur wat pancetta in stukken en leg op de pizza. Verdeel er wat geitenkaas over. Werk af met peper en een likje olijfolie.
16