Pizza baguette Bolognese

Jeroen brengt het heerlijke Italië tot in jouw keuken! Een gerecht met rode wijn, gepelde tomaten en mozzarella, meer heb je niet nodig om je in Italië te wanen. 

Ingrediënten

  • een klont boter
  • 400 g gemengd gehakt
  • 1 stokbrood
  • 1 ajuin
  • 1 teentje look
  • 2 wortel
  • 2 stengel selder
  • 2 eetlepel tomatenpuree
  • 1 dl rode wijn
  • enkele takjes tijm
  • 2 blaadje laurier
  • peper
  • zout
  • 400 g gepelde tomaten
  • 1 courgette
  • een beetje olijfolie
  • een beetje olijfolie
  • 100 g mozzarella

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Laat de grillpan heet worden. Laat hierna een klont boter smelten en bak het gehakt in de boter bruin. Bak het stokbroodje in een voorverwarmde oven van 180°C volgens de instructies van de verpakking.

Pel de ui en de look, snipper ze fijn en voeg ze toe aan het gehakt. Schil daarna de wortelen, snijd ze fijn en voeg ze toe. Doe tot slot hetzelfde met de selder.

Voeg de tomatenpuree toe, laat even bakken en blus met de rode wijn. Voeg vervolgens tijm en laurier toe. Kruid met peper en zout en voeg er ook de gepelde tomaten aan toe.

Breng de saus aan de kook en laat even pruttelen.

Snijd de courgette in plakken, kruid ze met peper en zout en een likje olijfolie en gril ze.

Snijd het broodje in twee en besprenkel met wat olijfolie. Rooster vervolgens het brood nog even onder grill. Leg nadien de plakjes courgette op het brood en bedek de plakken met wat lepels spaghettisaus.

Strooi de gemalen mozzarella erover en gratineer onder de grill.

Pizza baguette Bolognese