Pittige pasta met mosselen

Voor wie eerder deze week veel tijd in de keuken doorbracht, mag het vandaag wel eens vooruitgaan. Deze pasta met mosselen zet je in een mum van tijd op tafel. De chiliflakes zorgen voor de pit, de ansjovisfilets voor een zoute toets.

Ingrediënten

  • 2 kg mosselen
  • zout
  • olijfolie
  • 1 rode ui
  • 1 sjalot
  • 2 tenen knoflook
  • 40 g ansjovis
  • 3 koffielepels kappertjes
  • 4 eetlepel zwarte olijven
  • chiliflakes
  • 50 g tomatenpuree
  • een scheutje witte wijn
  • 2 dl passata
  • 500 g linguine
  • gedroogde oregano
  • enkele blaadjes basilicum

Benodigdheden

  • een vergiet

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Was de mosselen grondig in koud water met een snuif zout. Laat uitlekken.

tip Voor dit gerecht werkt Jeroen met de Franse bouchot mosselen. Klein van formaat, maar wel met enorm veel smaak.

Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote, hoge pan.

Pel de rode ui en de sjalot. Snijd ze in halve ringen en stoof ze aan in de olie.

Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en stoof ze mee aan met de uien.

Laat de ansjovis uitlekken en hak de visjes grof. Doe de stukjes in de pan en laat alles zo’n 5 minuten rustig stoven.

Voeg de kappertjes en de olijven toe. Breng op smaak met wat chiliflakes.

Doe er de tomatenpuree bij en laat even meebakken.

Bevochtig met een scheutje witte wijn. Voeg de passata toe.

Kook de linguine gaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Schep de mosselen bij de saus. Kruid met flink wat oregano en laat rustig garen onder deksel.

Giet de pasta af. Laat de gare linguine uitlekken.

Serveer de pasta in een diep bord en schep er de mosselen met saus over. Werk af met enkele blaadjes basilicum.

Pittige pasta met mosselen