Instructies
4 personen
2.000 g mosselen, zout
1
Was de mosselen grondig in koud water met een snuif zout. Laat uitlekken.
TIPVoor dit gerecht werkt Jeroen met de Franse bouchot mosselen. Klein van formaat, maar wel met enorm veel smaak.
olijfolie
2
Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote, hoge pan.
1 rode ui, 1 Sjalotten
3
Pel de rode ui en de sjalot. Snijd ze in halve ringen en stoof ze aan in de olie.
2 teentjes Look
4
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en stoof ze mee aan met de uien.
40 g Ansjovis
5
Laat de ansjovis uitlekken en hak de visjes grof. Doe de stukjes in de pan en laat alles zo’n 5 minuten rustig stoven.
3 tl kappertjes, 4 el Zwarte olijven, chiliflakes
6
Voeg de kappertjes en de olijven toe. Breng op smaak met wat chiliflakes.
50 g Tomatenpuree
7
Doe er de tomatenpuree bij en laat even meebakken.
1 scheutje witte wijn, 0,2 l Tomaten passata
8
Bevochtig met een scheutje witte wijn. Voeg de passata toe.
500 g linguine
9
Kook de linguine gaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
gedroogde oregano
10
Schep de mosselen bij de saus. Kruid met flink wat oregano en laat rustig garen onder deksel.
11
Giet de pasta af. Laat de gare linguine uitlekken.
basilicum
12