
Geloof het of niet, maar chips kan ook gezond zijn! Serveer dit vegetarisch aperitiefhapje bomvol smaak in plaats van de traditionele zoute koekjes.
Ingrediënten
- 0.5 romanesco
- zout
- 1 blik kikkererwten
- 1 teen knoflook
- 4 pitabroodje
- olijfolie
- za'atar
- grof zout
- rozemarijn
- 100 g Parmezaanse kaas
- 1 koffielepel mierikswortelpuree
- komijnpoeder
- 0.5 koffielepel Harissa
- 2 koffielepel zure room
- 0.5 limoen
Benodigdheden
- een siliconen mat of bakpapier
- een rasp
Bereiding
Pitachips met romanescodip
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
Snijd een handvol roosjes van de romanesco en houd apart als garnituur.
Giet kokend water op de apart gehouden topjes.
Snijd de rest van de romanesco in stukken. Kook gaar in water met een snuif zout.
Giet de kikkererwten af en spoel ze onder stromend water. Doe ze bij de romanesco en laat mee koken.
Kneus en pel de knoflook. Doe de teen bij de groenten en laat alles op ongeveer 10 minuten gaar worden.
Bekleed een bakplaat met een siliconen mat of bakpapier.
Snijd de pitabroodjes overlangs in twee. Snijd ze in driehoeken en leg ze op de bakplaat.
Sprenkel olijfolie over de pitadriehoekjes. Kruid met za’atar, een snuif grof zout en gedroogde rozemarijn. Rasp er Parmezaan over.
Bak de driehoekjes 7 minuten in de voorverwarmde oven.
Giet de groenten af en laat ze afkoelen.
Mix de groenten in de blender met mierikswortelpuree, een snuif komijnpoeder, een toef harissa, zure room en het sap van de limoen.
Giet de apart gehouden topjes af.
Schep de dip in een kom en werk af met de apart gehouden topjes romanesco, een likje olijfolie en pitachips.