Instructies
4 personen
Pitachips met romanescodip
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
0,5 romanescobloemkool
2
Snijd een handvol roosjes van de romanesco en houd apart als garnituur.
3
Giet kokend water op de apart gehouden topjes.
zout
4
Snijd de rest van de romanesco in stukken. Kook gaar in water met een snuif zout.
TIPJe kunt de romanesco vervangen door broccoli of bloemkool.
1 blik Kikkererwten
5
Giet de kikkererwten af en spoel ze onder stromend water. Doe ze bij de romanesco en laat mee koken.
1 teentje Look
6
Kneus en pel de knoflook. Doe de teen bij de groenten en laat alles op ongeveer 10 minuten gaar worden.
7
Bekleed een bakplaat met een siliconen mat of bakpapier.
4 pitabroodjes
8
Snijd de pitabroodjes overlangs in twee. Snijd ze in driehoeken en leg ze op de bakplaat.
olijfolie, Za'atar, grof zout, rozemarijn, 100 g Parmezaanse kaas
9
Sprenkel olijfolie over de pitadriehoekjes. Kruid met za’atar, een snuif grof zout en gedroogde rozemarijn. Rasp er Parmezaan over.
10
Bak de driehoekjes 7 minuten in de voorverwarmde oven.
11
Giet de groenten af en laat ze afkoelen.
1 tl mierikswortel puree, komijnpoeder, 0,5 koffielepel Harissa, 2 tl Zure room, 0,5 limoenen
12
Mix de groenten in de blender met mierikswortelpuree, een snuif komijnpoeder, een toef harissa, zure room en het sap van de limoen.
13
Giet de apart gehouden topjes af.
14