
Het perfecte gerecht voor een vrijdagavond: pitabroodjes gevuld met gyros en tzatziki. Kruid het vlees goed met (veel) oregano, paprikapoeder en komijn. Met de groenten en het vlees kun je natuurlijk variëren en een eigen versie maken.
Ingrediënten
- 2 rode paprika
- 1 rode ui
- 600 g varkensspiering
- olijfolie
- 1 teen knoflook
- peper
- zout
- een snuif gedroogde oregano
- een snuif gerookt paprikapoeder
- een snuif komijnpoeder
- harissa
- 1 komkommer
- 0.5 teen knoflook
- enkele takjes munt
- 4 eetlepel Griekse yoghurt
- peper
- zout
- 0.25 limoen
- 0.25 bussel koriander
- 4 pitabroodje
- arachideolie
- 1 koffielepel tomatenpuree
- 1 Romeinse sla
Benodigdheden
- een rasp
- een schone keukenhanddoek
Bereiding
Schil de paprika’s en verwijder de zaden en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in repen.
Pel de ui en snijd hem in dunne reepjes.
Snijd het vlees in fijne repen. Meng de groenten en het vlees door elkaar.
Giet er een scheut olijfolie bij.
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Doe de pulp bij het vlees met de groenten. Kruid met peper, zout, een flinke snuif oregano, gerookt paprikapoeder en komijn. Voeg er een toefje harissa aan toe. Meng alles goed door elkaar en laat marineren.
De tzatziki
Rasp de komkommer. Doe hem in een schone keukenhanddoek en pers er zo veel mogelijk vocht uit.
Doe de komkommer in een kom. Rasp er de knoflook bij.
Haal de blaadjes van de munt en snipper ze fijn. Doe ze bij de komkommer.
Voeg er de yoghurt aan toe en breng op smaak met peper, zout en limoensap.
Snipper de koriander fijn en meng hem door de tzatziki.
Afwerken en serveren
Verwarm de ovengrill. Snijd de broodjes open en leg ze kort onder de grill.
Verhit een scheut olie in een pan op het vuur.
Bak het vlees met de groenten in de pan. Doe er de tomatenpuree bij.
Was de Romeinse sla en laat uitlekken in een vergiet.
Vul de pitabroodjes met het vlees. Geef er sla en tzatziki bij.