Instructies
4 personen
2 rode paprika's
1
Schil de paprika’s en verwijder de zaden en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in repen.
1 rode ui
2
Pel de ui en snijd hem in dunne reepjes.
600 g varkensspiering
3
Snijd het vlees in fijne repen. Meng de groenten en het vlees door elkaar.
TIPSpiering is een stuk vlees uit de nek van het varken. Het is doorregen met vet waardoor het veel smaak heeft.
olijfolie
4
Giet er een scheut olijfolie bij.
1 teentje Look, peper, zout, 1 snuifje gedroogde oregano, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje komijnpoeder, Harissa
5
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Doe de pulp bij het vlees met de groenten. Kruid met peper, zout, een flinke snuif oregano, gerookt paprikapoeder en komijn. Voeg er een toefje harissa aan toe. Meng alles goed door elkaar en laat marineren.
De tzatziki
1 komkommer
6
Rasp de komkommer. Doe hem in een schone keukenhanddoek en pers er zo veel mogelijk vocht uit.
0,5 teentjes Look
7
Doe de komkommer in een kom. Rasp er de knoflook bij.
Munt
8
Haal de blaadjes van de munt en snipper ze fijn. Doe ze bij de komkommer.
4 el Griekse yoghurt, peper, zout, 0,25 limoenen
9
Voeg er de yoghurt aan toe en breng op smaak met peper, zout en limoensap.
0,25 bosjes koriander
10
Snipper de koriander fijn en meng hem door de tzatziki.
Afwerken en serveren
4 pitabroodjes
11
Verwarm de ovengrill. Snijd de broodjes open en leg ze kort onder de grill.
arachideolie
12
Verhit een scheut olie in een pan op het vuur.
1 tl Tomatenpuree
13
Bak het vlees met de groenten in de pan. Doe er de tomatenpuree bij.
1 Romeinse sla
14
Was de Romeinse sla en laat uitlekken in een vergiet.
15