
Op zondag met het hele gezin ontbijten met verse pistolets van de warme bakker – dat is één van de prettigste dingen die er bestaan. Jeroen maakt er lekker beleg bij dat bovendien snel klaar is. Voor de kip Hawaïsalade heb je een restje gare kip nodig. De garnalensalade krijgt een smakelijke toets met avocado.
Ingrediënten
- 200 g kip
- 150 g ananas
- 4 eetlepel mayonaise
- 2 eetlepel ketchup
- 2 eetlepel whisky
- 0.5 limoen
- dragon
- 1 eetlepel kipkruiden
- cayennepeper
- paprikapoeder
- zout
- 200 g grijze garnalen
- 1 tomaat
- 0.5 avocado
- 0.33 bussel bieslook
- 1 ei
- 1 eetlepel zure room
- 0.5 limoen
- peper
- pistolet
- kervel
- rucola
Benodigdheden
- een keukenmachine met K-vormig hulpstuk
Bereiding
Kip Hawaii
Verwijder het vel van de kip. Pluk het vlees van de botten en trek het uit elkaar.
Maal het vlees eventueel wat fijner in de keukenmachine. Doe mayonaise, ketchup, whisky en limoensap bij de kip. Kruid met cayennepeper, paprikapoeder, zout en kipkruiden.
Dep de ananas droog en snijd de ringen in blokjes. Roer ze door de kipsla.
Werk af met wat gesnipperde dragon.
Garnaalsalade
Kook het ei hard. Koel af in koud water, pel en prak het een beetje met een vork.
Maak met een scherp mes een kruis in de schil van de tomaten. Dompel ze in kokend water en spoel ze meteen onder koud stromend water.
Pel de tomaten en snijd ze in vier. Verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Meng de zure room met wat limoensap en schep er de garnalen door. Doe het ei en de tomatenblokjes bij de salade.
Snijd het vruchtvlees van de avocado in blokjes en snipper de bieslook. Schep ze door de garnaalsla.