Instructies

4 personen

Kip Hawaii

200 g kippen, 150 g ananas, 4 el mayonaise, 2 el ketchup, 2 el whisky, 0,5 limoenen, dragon, 1 el kipkruiden, cayennepeper, paprikapoeder, zout
1

Verwijder het vel van de kip. Pluk het vlees van de botten en trek het uit elkaar.

2

Maal het vlees eventueel wat fijner in de keukenmachine. Doe mayonaise, ketchup, whisky en limoensap bij de kip. Kruid met cayennepeper, paprikapoeder, zout en kipkruiden.

3

Dep de ananas droog en snijd de ringen in blokjes. Roer ze door de kipsla.

TIPJe kunt de ananas achterwege laten en kip cocktail salade maken.
4

Werk af met wat fijngehakte dragon.

Garnaalsalade

200 g grijze garnalen, 1 tomaat, 0,5 avocado's, 0,33 bosjes Bieslook, 1 el Zure room, 0,5 limoenen, peper, 1 ei
5

Kook het ei hard. Koel af in koud water, pel en prak het een beetje met een vork.

6

Maak met een scherp mes een kruis in de schil van de tomaten. Dompel ze in kokend water en spoel ze meteen onder koud stromend water.

7

Pel de tomaten en snijd ze in vier. Verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

8

Meng de zure room met wat limoensap en schep er de garnalen door. Doe het ei en de tomatenblokjes bij de salade.

9

Snijd het vruchtvlees van de avocado in blokjes en snipper de bieslook. Schep ze door de garnaalsla.

TIPGebruik je maar een halve avocado? Laat de pit in de andere helft zitten. De avocado blijft dan nog een tijdje mooi groen in de koelkast.

Afwerken en serveren

Pistolet, kervel, Rucola
10

Beleg pistolets met de kipsalade en de garnaalsalade.

11

Werk de broodjes kip af met enkele blaadjes rucola en de broodjes garnaal met plukjes kervel.