Pieterman à la flamande met ratte-aardappelen
Pieterman à la flamande met ratte-aardappelen
Gebakken pieterman à la flamande met kappertjes, geserveerd met ratte-aardappelen, bloemkool en lamsoor.
Pieterman à la flamande met ratte-aardappelen
Pieterman à la flamande met ratte-aardappelen
Gebakken pieterman à la flamande met kappertjes, geserveerd met ratte-aardappelen, bloemkool en lamsoor.
Ingrediënten
4 personen
Pietermanfilets
600 g
Ratte-aardappelen
500 g
Kleine bloemkool
400 g
Lamsoor
150 g
Look
2 teentjes
Boter
100 g
Eieren
3
Peterselie
Nootmuskaat
1 snuifje
Kappertjes
2 el
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
500 g ratte-aardappelen
1
Spoel de aardappelen en kook ze gaar in een grote pot gezouten water.
3 eieren
2
Kook de eieren samen met de aardappelen.
400 g Kleine bloemkool
3
Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze mee gaar in het water van de aardappelen.
600 g pietermanfilets
4
Snijd de graatjes uit de vis.
5
Schep de bloemkoolroosjes uit het water van de aardappelen en spoel ze onder koud water.
6
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en spoel ze onder koud water.
100 g boter
7
Zet twee pannen op het vuur en laat er een klont boter in smelten. Voeg aan één pan ook een scheutje olie toe.
8
Pel de aardappelen, snijd ze in stukken en bak ze in de pan met olie en boter. Leg de bloemkoolroosjes erbij en laat ze meebakken.
9
Kruid de vis met peper en zout en bak de vis op het vel in de andere pan.
100 g boter
10
Laat in een steelpannetje de boter smelten. Pel de eieren en prak ze bij de boter.
150 g lamsoor
11
Doe de lamsoor bij de aardappelen en de bloemkool.
2 teentjes Look
12
Pel een teentje look, snipper fijn en voeg toe aan de aardappelen. Kruid met peper en zout.
peterselie, 2 el kappertjes, 1 snuifje nootmuskaat
13
Snipper de peterselie fijn en voeg hem toe aan de eitjes en de boter. Schep de kappertjes erbij en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
14
Schep wat van de gebakken groenten met aardappel op een bord en leg er een stuk gebakken vis bij. Werk af met de botersaus ‘à la flamande’.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!500 g ratte-aardappelen
1
Spoel de aardappelen en kook ze gaar in een grote pot gezouten water.
3 eieren
2
Kook de eieren samen met de aardappelen.
400 g Kleine bloemkool
3
Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze mee gaar in het water van de aardappelen.
600 g pietermanfilets
4
Snijd de graatjes uit de vis.
5
Schep de bloemkoolroosjes uit het water van de aardappelen en spoel ze onder koud water.
6
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en spoel ze onder koud water.
100 g boter
7
Zet twee pannen op het vuur en laat er een klont boter in smelten. Voeg aan één pan ook een scheutje olie toe.
8
Pel de aardappelen, snijd ze in stukken en bak ze in de pan met olie en boter. Leg de bloemkoolroosjes erbij en laat ze meebakken.
9
Kruid de vis met peper en zout en bak de vis op het vel in de andere pan.
100 g boter
10
Laat in een steelpannetje de boter smelten. Pel de eieren en prak ze bij de boter.
150 g lamsoor
11
Doe de lamsoor bij de aardappelen en de bloemkool.
2 teentjes Look
12
Pel een teentje look, snipper fijn en voeg toe aan de aardappelen. Kruid met peper en zout.
peterselie, 2 el kappertjes, 1 snuifje nootmuskaat
13
Snipper de peterselie fijn en voeg hem toe aan de eitjes en de boter. Schep de kappertjes erbij en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
14
Schep wat van de gebakken groenten met aardappel op een bord en leg er een stuk gebakken vis bij. Werk af met de botersaus ‘à la flamande’.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Pietermanfilets
600 g
Ratte-aardappelen
500 g
Kleine bloemkool
400 g
Lamsoor
150 g
Look
2 teentjes
Boter
100 g
Eieren
3
Peterselie
Nootmuskaat
1 snuifje
Kappertjes
2 el
Pieterman à la flamande met ratte-aardappelen
Gebakken pieterman à la flamande met kappertjes, geserveerd met ratte-aardappelen, bloemkool en lamsoor.Instructies
500 g ratte-aardappelen
1
Spoel de aardappelen en kook ze gaar in een grote pot gezouten water.
3 eieren
2
Kook de eieren samen met de aardappelen.
400 g Kleine bloemkool
3
Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze mee gaar in het water van de aardappelen.
600 g pietermanfilets
4
Snijd de graatjes uit de vis.
5
Schep de bloemkoolroosjes uit het water van de aardappelen en spoel ze onder koud water.
6
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en spoel ze onder koud water.
100 g boter
7
Zet twee pannen op het vuur en laat er een klont boter in smelten. Voeg aan één pan ook een scheutje olie toe.
8
Pel de aardappelen, snijd ze in stukken en bak ze in de pan met olie en boter. Leg de bloemkoolroosjes erbij en laat ze meebakken.
9
Kruid de vis met peper en zout en bak de vis op het vel in de andere pan.
100 g boter
10
Laat in een steelpannetje de boter smelten. Pel de eieren en prak ze bij de boter.
150 g lamsoor
11
Doe de lamsoor bij de aardappelen en de bloemkool.
2 teentjes Look
12
Pel een teentje look, snipper fijn en voeg toe aan de aardappelen. Kruid met peper en zout.
peterselie, 2 el kappertjes, 1 snuifje nootmuskaat
13
Snipper de peterselie fijn en voeg hem toe aan de eitjes en de boter. Schep de kappertjes erbij en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
14
Schep wat van de gebakken groenten met aardappel op een bord en leg er een stuk gebakken vis bij. Werk af met de botersaus ‘à la flamande’.