Instructies
4 personen
500 g ratte-aardappelen
1
Spoel de aardappelen en kook ze gaar in een grote pot gezouten water.
3 eieren
2
Kook de eieren samen met de aardappelen.
400 g Kleine bloemkool
3
Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze mee gaar in het water van de aardappelen.
600 g pietermanfilets
4
Snijd de graatjes uit de vis.
5
Schep de bloemkoolroosjes uit het water van de aardappelen en spoel ze onder koud water.
6
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en spoel ze onder koud water.
100 g boter
7
Zet twee pannen op het vuur en laat er een klont boter in smelten. Voeg aan één pan ook een scheutje olie toe.
8
Pel de aardappelen, snijd ze in stukken en bak ze in de pan met olie en boter. Leg de bloemkoolroosjes erbij en laat ze meebakken.
9
Kruid de vis met peper en zout en bak de vis op het vel in de andere pan.
100 g boter
10
Laat in een steelpannetje de boter smelten. Pel de eieren en prak ze bij de boter.
150 g lamsoor
11
Doe de lamsoor bij de aardappelen en de bloemkool.
2 teentjes Look
12
Pel een teentje look, snipper fijn en voeg toe aan de aardappelen. Kruid met peper en zout.
peterselie, 2 el kappertjes, 1 snuifje nootmuskaat
13
Snipper de peterselie fijn en voeg hem toe aan de eitjes en de boter. Schep de kappertjes erbij en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
14