Instructies

4 personen
500 g ratte-aardappelen
1

Spoel de aardappelen en kook ze gaar in een grote pot gezouten water.

3 eieren
2

Kook de eieren samen met de aardappelen.

400 g Kleine bloemkool
3

Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze mee gaar in het water van de aardappelen.

600 g pietermanfilets
4

Snijd de graatjes uit de vis.

5

Schep de bloemkoolroosjes uit het water van de aardappelen en spoel ze onder koud water.

6

Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en spoel ze onder koud water.

100 g boter
7

Zet twee pannen op het vuur en laat er een klont boter in smelten. Voeg aan één pan ook een scheutje olie toe.

8

Pel de aardappelen, snijd ze in stukken en bak ze in de pan met olie en boter. Leg de bloemkoolroosjes erbij en laat ze meebakken.

9

Kruid de vis met peper en zout en bak de vis op het vel in de andere pan.

100 g boter
10

Laat in een steelpannetje de boter smelten. Pel de eieren en prak ze bij de boter.

150 g lamsoor
11

Doe de lamsoor bij de aardappelen en de bloemkool.

2 teentjes Look
12

Pel een teentje look, snipper fijn en voeg toe aan de aardappelen. Kruid met peper en zout.

peterselie, 2 el kappertjes, 1 snuifje nootmuskaat
13

Snipper de peterselie fijn en voeg hem toe aan de eitjes en de boter. Schep de kappertjes erbij en kruid met peper, zout en nootmuskaat.

14

Schep wat van de gebakken groenten met aardappel op een bord en leg er een stuk gebakken vis bij. Werk af met de botersaus ‘à la flamande’.