Perentaart met rozijnen
Perentaart met rozijnen
Een heerlijke perentaart met rozijnen, perfect voor elk moment. Dit recept combineert sappige peren met een rijke amandelvulling en een vleugje rum voor een onweerstaanbare smaak.
Perentaart met rozijnen
Perentaart met rozijnen
Een heerlijke perentaart met rozijnen, perfect voor elk moment. Dit recept combineert sappige peren met een rijke amandelvulling en een vleugje rum voor een onweerstaanbare smaak.
Receptinformatie
Ingrediënten
4 personen
Suiker
125 gr
Natuurlijke zoetmakerBananen of dadels als suikervervanger
Bloem
180 gr
Melk
125 ml
Bladerdeeg
1 vel
Rozijnendonkere
100 gr
Bruine rum
2 dl
Eieren
2
Malse boter
200 gr
Bloemsuiker
130 gr
Amandelpoeder
130 gr
Amandelextract
Zout
Bakpoeder
1 kl
Peren
420 gr
Bloemsuiker
4 el
Benodigdheden
Keukenmachine met k hulpstuk
Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Natuurlijke zoetmaker
Bananen of dadels als suikervervangerWist je dat…? De beste, meest natuurlijke suikervervangers zijn bananen en medjoul-dadels. Het zijn heerlijk zoete en voedzame vervangers van suiker die je makkelijk in gebak of andere desserts kan gebruiken. Geniet gewoon bourgondisch én gezond tegelijk!
BEREIDING:
1
Laat de oven tot 175 °C voorverwarmen.
Voor de vulling:
100 gr rozijnen (donkere), 2 dl bruine rum
2
Laat de rozijnen 30 minuten wellen in de rum.
2 eieren, 125 gr suiker, 200 gr malse boter, 130 gr bloemsuiker, 180 gr bloem, 130 gr amandelpoeder, amandelextract, 1 kl bakpoeder, 125 ml melk, zout
3
Doe de eieren met de suiker, de boter, de bloemsuiker, de bloem, het amandelpoeder, het amandelextract, het bakpoeder, de melk en een snuif zout in een kom en meng alles met de K.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Wist je dat…? De beste, meest natuurlijke suikervervangers zijn bananen en medjoul-dadels. Het zijn heerlijk zoete en voedzame vervangers van suiker die je makkelijk in gebak of andere desserts kan gebruiken. Geniet gewoon bourgondisch én gezond tegelijk!
4
Laat de rozijnen uitlekken en meng ze onder het beslag.
Voor de taart en de afwerking:
420 gr peren
5
Laat de peren uitlekken.
1 vel bladerdeeg
6
Bedek een taartvorm (ingevet en met bloem bestoven) met het bladerdeeg en duw de randen mooi aan.
7
Snijd het overtollige deeg weg en prik gaatjes in de bodem.
8
Schep de vulling in de vorm.
9
Snijd de peren in kwarten en vervolgens in plakken en verdeel ze over de vulling.
10
Zet de peren in met wat van de siroop.
11
Bak de taart 45 minuten in de oven en laat ze afkoelen.
130 gr bloemsuiker
12
Werk af met bloemsuiker.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Natuurlijke zoetmaker
Bananen of dadels als suikervervangerWist je dat…? De beste, meest natuurlijke suikervervangers zijn bananen en medjoul-dadels. Het zijn heerlijk zoete en voedzame vervangers van suiker die je makkelijk in gebak of andere desserts kan gebruiken. Geniet gewoon bourgondisch én gezond tegelijk!
BEREIDING:
1
Laat de oven tot 175 °C voorverwarmen.
Voor de vulling:
100 gr rozijnen (donkere), 2 dl bruine rum
2
Laat de rozijnen 30 minuten wellen in de rum.
2 eieren, 125 gr suiker, 200 gr malse boter, 130 gr bloemsuiker, 180 gr bloem, 130 gr amandelpoeder, amandelextract, 1 kl bakpoeder, 125 ml melk, zout
3
Doe de eieren met de suiker, de boter, de bloemsuiker, de bloem, het amandelpoeder, het amandelextract, het bakpoeder, de melk en een snuif zout in een kom en meng alles met de K.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Wist je dat…? De beste, meest natuurlijke suikervervangers zijn bananen en medjoul-dadels. Het zijn heerlijk zoete en voedzame vervangers van suiker die je makkelijk in gebak of andere desserts kan gebruiken. Geniet gewoon bourgondisch én gezond tegelijk!
4
Laat de rozijnen uitlekken en meng ze onder het beslag.
Voor de taart en de afwerking:
420 gr peren
5
Laat de peren uitlekken.
1 vel bladerdeeg
6
Bedek een taartvorm (ingevet en met bloem bestoven) met het bladerdeeg en duw de randen mooi aan.
7
Snijd het overtollige deeg weg en prik gaatjes in de bodem.
8
Schep de vulling in de vorm.
9
Snijd de peren in kwarten en vervolgens in plakken en verdeel ze over de vulling.
10
Zet de peren in met wat van de siroop.
11
Bak de taart 45 minuten in de oven en laat ze afkoelen.
130 gr bloemsuiker
12
Werk af met bloemsuiker.