Instructies

4 personen

BEREIDING:

1

Laat de oven tot 175 °C voorverwarmen.

Voor de vulling:

100 gr rozijnen (donkere), 2 dl bruine rum
2

Laat de rozijnen 30 minuten wellen in de rum.

2 eieren, 125 gr suiker, 200 gr malse boter, 130 gr bloemsuiker, 180 gr bloem, 130 gr amandelpoeder, amandelextract, 1 kl bakpoeder, 125 ml melk, zout
3

Doe de eieren met de suiker, de boter, de bloemsuiker, de bloem, het amandelpoeder, het amandelextract, het bakpoeder, de melk en een snuif zout in een kom en meng alles met de K.

Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Natuurlijke zoetmaker
Wist je dat…?  De beste, meest natuurlijke suikervervangers zijn bananen en medjoul-dadels. Het zijn heerlijk zoete en voedzame vervangers van suiker die je makkelijk in gebak of andere desserts kan gebruiken. Geniet gewoon bourgondisch én gezond tegelijk!
4

Laat de rozijnen uitlekken en meng ze onder het beslag.

Voor de taart en de afwerking:

420 gr peren
5

Laat de peren uitlekken.

1 vel bladerdeeg
6

Bedek een taartvorm (ingevet en met bloem bestoven) met het bladerdeeg en duw de randen mooi aan.

7

Snijd het overtollige deeg weg en prik gaatjes in de bodem.

8

Schep de vulling in de vorm.

9

Snijd de peren in kwarten en vervolgens in plakken en verdeel ze over de vulling.

10

Zet de peren in met wat van de siroop.

11

Bak de taart 45 minuten in de oven en laat ze afkoelen.

130 gr bloemsuiker
12

Werk af met bloemsuiker.