Pepersteak met frieten, jus met madeira en borettane uitjes

Pepersteak met frieten, jus met madeira en borettane uitjes

1u 10m
12
-
2.5K
Recepten

Pepersteak met frieten, jus met madeira en borettane uitjes

Steak met een saus op basis van madeira, demi-glace en opgelegde uitjes met waterkers en verse frieten.
Pepersteak met frieten, jus met madeira en borettane uitjes

Pepersteak met frieten, jus met madeira en borettane uitjes

1u 10m
12
-
2.5K
Recepten

Pepersteak met frieten, jus met madeira en borettane uitjes

Steak met een saus op basis van madeira, demi-glace en opgelegde uitjes met waterkers en verse frieten.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd1u 10m
Ingrediënten12
Beoordeling-
Aantal likes2.5K

Ingrediënten

4 personen
Steaks
4
Arachideolie
1 scheutje
Boter
40 g
Steakpeper
4 el
Frietaardappelendikke
1.000 g
Waterkers
1 bosje
Borettane uitjes330gr
1 potje
Balsamico
4 el
Madeira
0,1 l
Tijm en rozemarijn
Laurier
2
Bruine fondingekookte, demi-glace
0,2 l

Benodigdheden

Mandoline, friteuse

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

4 steaks
1
Laat het vlees op kamertemperatuur komen.

Voor de frieten:

1.000 g frietaardappelen (dikke )
2
Schil de aardappelen en snijd ze op de mandoline met een dikte van 1 cm op 1 cm.
3
Laat de friteuse voorverwarmen tot 150 °C en pocheer de frieten 5 minuten.
4
Laat de frieten afkoelen in de diepvries en verhoog de temperatuur van de friteuse naar 190 °C.

Voor het vlees en de saus:

1 scheutje arachideolie, 4 el steakpeper
5
Laat een scheut arachideolie heet worden in een pan en strooi de steakpeper en wat grof zout over het vlees.
40 g boter
6
Kleur het vlees met de kant waar de peper op zit eerst in de hete olie, draai het op de andere kant, draai het vuur wat lager en voeg er de boter aan toe.
7
Schep de bruisende boter enkele keren over de steaks.
8
Hou het vlees apart en laat het rusten.
1 potje borettane uitjes (330gr)
9
Schep de boter over het vlees en doe de uitjes in de hete pan.
4 el balsamico, 0,1 l madeira, 0,2 l bruine fond (ingekookte, demi-glace)
10
Voeg er de balsamico en de madeira aan toe, flambeer en blus met de bruine fond.
tijm en rozemarijn, 2 laurier
11
Voeg er de tijm, rozemarijn, de laurier en een snuif zout aan toe en laat de saus even inkoken.

Voor de afwerking:

12
Bak de frieten krokant.
1 bosje Waterkers
13
Leg een gebakken steak op een bord en lepel er wat saus met uitjes over. Serveer met frieten, waterkers en een lepeltje mayonaise.
1
Laat het vlees op kamertemperatuur komen.

Wat vond je van dit recept?

Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Instructies

4 steaks
1
Laat het vlees op kamertemperatuur komen.

Voor de frieten:

1.000 g frietaardappelen (dikke )
2
Schil de aardappelen en snijd ze op de mandoline met een dikte van 1 cm op 1 cm.
3
Laat de friteuse voorverwarmen tot 150 °C en pocheer de frieten 5 minuten.
4
Laat de frieten afkoelen in de diepvries en verhoog de temperatuur van de friteuse naar 190 °C.

Voor het vlees en de saus:

1 scheutje arachideolie, 4 el steakpeper
5
Laat een scheut arachideolie heet worden in een pan en strooi de steakpeper en wat grof zout over het vlees.
40 g boter
6
Kleur het vlees met de kant waar de peper op zit eerst in de hete olie, draai het op de andere kant, draai het vuur wat lager en voeg er de boter aan toe.
7
Schep de bruisende boter enkele keren over de steaks.
8
Hou het vlees apart en laat het rusten.
1 potje borettane uitjes (330gr)
9
Schep de boter over het vlees en doe de uitjes in de hete pan.
4 el balsamico, 0,1 l madeira, 0,2 l bruine fond (ingekookte, demi-glace)
10
Voeg er de balsamico en de madeira aan toe, flambeer en blus met de bruine fond.
tijm en rozemarijn, 2 laurier
11
Voeg er de tijm, rozemarijn, de laurier en een snuif zout aan toe en laat de saus even inkoken.

Voor de afwerking:

12
Bak de frieten krokant.
1 bosje Waterkers
13
Leg een gebakken steak op een bord en lepel er wat saus met uitjes over. Serveer met frieten, waterkers en een lepeltje mayonaise.
1
Laat het vlees op kamertemperatuur komen.

Wat vond je van dit recept?

Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden