Schil de aardappelen en snijd ze op de mandoline met een dikte van 1 cm op 1 cm.
3
Laat de friteuse voorverwarmen tot 150 °C en pocheer de frieten 5 minuten.
4
Laat de frieten afkoelen in de diepvries en verhoog de temperatuur van de friteuse naar 190 °C.
Voor het vlees en de saus:
1 scheutje arachideolie, 4 el steakpeper
5
Laat een scheut arachideolie heet worden in een pan en strooi de steakpeper en wat grof zout over het vlees.
40 g boter
6
Kleur het vlees met de kant waar de peper op zit eerst in de hete olie, draai het op de andere kant, draai het vuur wat lager en voeg er de boter aan toe.
7
Schep de bruisende boter enkele keren over de steaks.
8
Hou het vlees apart en laat het rusten.
1 potje borettane uitjes (330gr)
9
Schep de boter over het vlees en doe de uitjes in de hete pan.
4 el balsamico, 0,1 l madeira, 0,2 l bruine fond (ingekookte, demi-glace)
10
Voeg er de balsamico en de madeira aan toe, flambeer en blus met de bruine fond.
tijm en rozemarijn, 2 laurier
11
Voeg er de tijm, rozemarijn, de laurier en een snuif zout aan toe en laat de saus even inkoken.
Voor de afwerking:
12
Bak de frieten krokant.
1 bosje Waterkers
13
Leg een gebakken steak op een bord en lepel er wat saus met uitjes over. Serveer met frieten, waterkers en een lepeltje mayonaise.