Penne met palmkool, oesterzwammen, Gandaham en provolone
Penne met palmkool, oesterzwammen, Gandaham en provolone
Een pasta met gebakken oesterzwammen, palmkool en kaassaus, afgewerkt met snippers Gandaham en Italiaanse kaas.
Penne met palmkool, oesterzwammen, Gandaham en provolone
Penne met palmkool, oesterzwammen, Gandaham en provolone
Een pasta met gebakken oesterzwammen, palmkool en kaassaus, afgewerkt met snippers Gandaham en Italiaanse kaas.
Receptinformatie
Ingrediënten
4 personen
Bloem
30 g
AH TarwebloemAltijd prijsfavoriet bij Albert Heijn
Melk
0,4 l
Gandahamin dunne plakjes
160 g
Penne
400 g
Palm kolen
400 g
Oesterzwammen
300 g
Ui
1
Look
2 teentjes
Boter
30 g
Nootmuskaat
1 snuifje
Citroensap
Provolone
200 g
Provolone
50 g
400 g palm kolen
1
Kuis de palmkool en kook hem in gezouten water gaar.
160 g Gandaham (in dunne plakjes)
2
Snipper de ham fijn en hou ze even apart.
Voor de saus:
30 g boter, 30 g bloem
3
Laat de boter smelten, voeg de bloem eraan toe en meng ze tot een roux.
0,4 l melk
4
Giet de melk erbij en breng de saus al roerend aan de kook.
200 g Provolone
5
Rasp de provolone bij de saus en laat de kaas oplossen.
1 snuifje nootmuskaat, citroensap
6
Breng de saus op smaak met peper, een snuifje zout, nootmuskaat en citroensap.
Voor de groenten en de pasta:
300 g oesterzwammen, 1 ui
7
Bak de oesterzwammen in olijfolie, snijd de ui in slierten en doe ze erbij.
2 teentjes Look
8
Hak de look fijn en voeg hem toe.
9
Laat de palmkool even uitlekken en schep hem bij de oesterzwammen, de ui en de look.
400 g penne
10
Kook de pasta in gezouten water en voeg een soeplepel kookwater toe aan de groenten.
Om af te werken:
11
Schep de pasta bij de groenten, voeg er nog een soeplepel kookwater en de kaassaus aan toe. Kruid bij met peper.
12
Meng alles onder elkaar en laat nog even zachtjes koken, tot de pasta helemaal gaar is.
160 g Gandaham (in dunne plakjes), 50 g Provolone
13
Schep wat van de pasta in een diep bord. Werk af met snippers Gandaham en extra provolone.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!400 g palm kolen
1
Kuis de palmkool en kook hem in gezouten water gaar.
160 g Gandaham (in dunne plakjes)
2
Snipper de ham fijn en hou ze even apart.
Voor de saus:
30 g boter, 30 g bloem
3
Laat de boter smelten, voeg de bloem eraan toe en meng ze tot een roux.
0,4 l melk
4
Giet de melk erbij en breng de saus al roerend aan de kook.
200 g Provolone
5
Rasp de provolone bij de saus en laat de kaas oplossen.
1 snuifje nootmuskaat, citroensap
6
Breng de saus op smaak met peper, een snuifje zout, nootmuskaat en citroensap.
Voor de groenten en de pasta:
300 g oesterzwammen, 1 ui
7
Bak de oesterzwammen in olijfolie, snijd de ui in slierten en doe ze erbij.
2 teentjes Look
8
Hak de look fijn en voeg hem toe.
9
Laat de palmkool even uitlekken en schep hem bij de oesterzwammen, de ui en de look.
400 g penne
10
Kook de pasta in gezouten water en voeg een soeplepel kookwater toe aan de groenten.
Om af te werken:
11
Schep de pasta bij de groenten, voeg er nog een soeplepel kookwater en de kaassaus aan toe. Kruid bij met peper.
12
Meng alles onder elkaar en laat nog even zachtjes koken, tot de pasta helemaal gaar is.
160 g Gandaham (in dunne plakjes), 50 g Provolone
13
Schep wat van de pasta in een diep bord. Werk af met snippers Gandaham en extra provolone.