Instructies

4 personen
400 g palm kolen
1

Kuis de palmkool en kook hem in gezouten water gaar.

160 g Gandaham (in dunne plakjes)
2

Snipper de ham fijn en hou ze even apart.

Voor de saus:

30 g boter, 30 g bloem
3

Laat de boter smelten, voeg de bloem eraan toe en meng ze tot een roux.

0,4 l melk
4

Giet de melk erbij en breng de saus al roerend aan de kook.

200 g Provolone
5

Rasp de provolone bij de saus en laat de kaas oplossen.

1 snuifje nootmuskaat, citroensap
6

Breng de saus op smaak met peper, een snuifje zout, nootmuskaat en citroensap.

Voor de groenten en de pasta:

300 g oesterzwammen, 1 ui
7

Bak de oesterzwammen in olijfolie, snijd de ui in slierten en doe ze erbij.

2 teentjes Look
8

Hak de look fijn en voeg hem toe.

9

Laat de palmkool even uitlekken en schep hem bij de oesterzwammen, de ui en de look.

400 g penne
10

Kook de pasta in gezouten water en voeg een soeplepel kookwater toe aan de groenten.

Om af te werken:

11

Schep de pasta bij de groenten, voeg er nog een soeplepel kookwater en de kaassaus aan toe. Kruid bij met peper.

12

Meng alles onder elkaar en laat nog even zachtjes koken, tot de pasta helemaal gaar is.

160 g Gandaham (in dunne plakjes), 50 g Provolone
13

Schep wat van de pasta in een diep bord. Werk af met snippers Gandaham en extra provolone.