Pastinaak-pompoensoep met chorizoballetjes
Pastinaak-pompoensoep met chorizoballetjes
Wanneer je pompoen en pastinaak in de winkel ziet liggen, weet je dat het volop herfst is! Tijd voor een stevige pot groentesoep dus. De hokkaido pompoen heeft het grote voordeel dat zijn schil oplost tijdens het garen waardoor je hem niet moet schillen. In combinatie met de pittige chorizoballetjes is dit echt dé soep waar je naar verlangt op een koude dag.
Pastinaak-pompoensoep met chorizoballetjes
Pastinaak-pompoensoep met chorizoballetjes
Wanneer je pompoen en pastinaak in de winkel ziet liggen, weet je dat het volop herfst is! Tijd voor een stevige pot groentesoep dus. De hokkaido pompoen heeft het grote voordeel dat zijn schil oplost tijdens het garen waardoor je hem niet moet schillen. In combinatie met de pittige chorizoballetjes is dit echt dé soep waar je naar verlangt op een koude dag.
Ingrediënten
4 personen
Ajuinen
4
Boter
Selder
4 stengels
Prei
1 stengel
Pastinaak
2
Pompoen
1
Tijm
Laurier
Look
3 teentjes
Garam masala
1 snuifje
Currypoeder
1 snuifje
Kurkuma
1 snuifje
Groentebouillon
3 l
Gemengd gehakt
500 g
Paneermeel
50 g
Eigelen
2
Chorizo
200 g
Peterselie
0,5 bosjes
Benodigdheden
Een staafmixer of blender, een keukenmachine met menghaak, een dunschiller
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 ajuinen
1
Schil en snijd de uien grof.
boter
2
Smelt een klont boter in een grote pot en stoof de uien aan.
4 stengels selder, 1 stengel prei
3
Spoel de selder en de prei schoon en snijd ze in stukken. Laat meestoven met de uien.
2 pastinaak
4
Schil de pastinaak en snijd in stukken. Doe ze bij de andere groenten in de pot.
1 pompoen
5
Snijd het steeltje van de pompoen en halveer hem. Snijd elke helft nog eens in twee. Verwijder de pitjes met een lepel en snijd de pompoen verder in stukken. Stoof mee aan.
tijm, laurier, 3 teentjes Look
6
Pel en kneus de look. Maak ook een kruidentuil van tijm en laurier. Doe beide bij de groenten.
1 snuifje garam masala, 1 snuifje currypoeder, 1 snuifje kurkuma
7
Breng de soepgroenten op smaak met garam masala, currypoeder en kurkuma.
3 l groentebouillon
8
Bevochtig alles met de groentebouillon en laat de soep minstens 40 minuten pruttelen onder een deksel.
500 g gemengd gehakt, 50 g paneermeel, 2 eigelen
9
Doe het gehakt met de eigelen en de chapelure in de keukenmachine. Kruid met peper en zout.
200 g chorizo, 0,5 bosjes peterselie
10
Snijd de chorizo in kleine blokjes (brunoise) en snijd de peterselie fijn. Meng ze onder het gehakt.
11
Rol kleine soepballetjes van het gehakt en bak ze gaar in de pan met boter.
12
Mix de soep tenslotte fijn.
13
Serveer de soep met de gebakken chorizoballetjes, een paar plukjes kervel, een likje (chili)olie en eventueel een snuifje paprikapoeder. Smakelijk!
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!4 ajuinen
1
Schil en snijd de uien grof.
boter
2
Smelt een klont boter in een grote pot en stoof de uien aan.
4 stengels selder, 1 stengel prei
3
Spoel de selder en de prei schoon en snijd ze in stukken. Laat meestoven met de uien.
2 pastinaak
4
Schil de pastinaak en snijd in stukken. Doe ze bij de andere groenten in de pot.
1 pompoen
5
Snijd het steeltje van de pompoen en halveer hem. Snijd elke helft nog eens in twee. Verwijder de pitjes met een lepel en snijd de pompoen verder in stukken. Stoof mee aan.
tijm, laurier, 3 teentjes Look
6
Pel en kneus de look. Maak ook een kruidentuil van tijm en laurier. Doe beide bij de groenten.
1 snuifje garam masala, 1 snuifje currypoeder, 1 snuifje kurkuma
7
Breng de soepgroenten op smaak met garam masala, currypoeder en kurkuma.
3 l groentebouillon
8
Bevochtig alles met de groentebouillon en laat de soep minstens 40 minuten pruttelen onder een deksel.
500 g gemengd gehakt, 50 g paneermeel, 2 eigelen
9
Doe het gehakt met de eigelen en de chapelure in de keukenmachine. Kruid met peper en zout.
200 g chorizo, 0,5 bosjes peterselie
10
Snijd de chorizo in kleine blokjes (brunoise) en snijd de peterselie fijn. Meng ze onder het gehakt.
11
Rol kleine soepballetjes van het gehakt en bak ze gaar in de pan met boter.
12
Mix de soep tenslotte fijn.
13
Serveer de soep met de gebakken chorizoballetjes, een paar plukjes kervel, een likje (chili)olie en eventueel een snuifje paprikapoeder. Smakelijk!
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Ajuinen
4
Boter
Selder
4 stengels
Prei
1 stengel
Pastinaak
2
Pompoen
1
Tijm
Laurier
Look
3 teentjes
Garam masala
1 snuifje
Currypoeder
1 snuifje
Kurkuma
1 snuifje
Groentebouillon
3 l
Gemengd gehakt
500 g
Paneermeel
50 g
Eigelen
2
Chorizo
200 g
Peterselie
0,5 bosjes
Pastinaak-pompoensoep met chorizoballetjes
Wanneer je pompoen en pastinaak in de winkel ziet liggen, weet je dat het volop herfst is! Tijd voor een stevige pot groentesoep dus. De hokkaido pompoen heeft het grote voordeel dat zijn schil oplost tijdens het garen waardoor je hem niet moet schillen. In combinatie met de pittige chorizoballetjes is dit echt dé soep waar je naar verlangt op een koude dag.Instructies
4 ajuinen
1
Schil en snijd de uien grof.
boter
2
Smelt een klont boter in een grote pot en stoof de uien aan.
4 stengels selder, 1 stengel prei
3
Spoel de selder en de prei schoon en snijd ze in stukken. Laat meestoven met de uien.
2 pastinaak
4
Schil de pastinaak en snijd in stukken. Doe ze bij de andere groenten in de pot.
1 pompoen
5
Snijd het steeltje van de pompoen en halveer hem. Snijd elke helft nog eens in twee. Verwijder de pitjes met een lepel en snijd de pompoen verder in stukken. Stoof mee aan.
tijm, laurier, 3 teentjes Look
6
Pel en kneus de look. Maak ook een kruidentuil van tijm en laurier. Doe beide bij de groenten.
1 snuifje garam masala, 1 snuifje currypoeder, 1 snuifje kurkuma
7
Breng de soepgroenten op smaak met garam masala, currypoeder en kurkuma.
3 l groentebouillon
8
Bevochtig alles met de groentebouillon en laat de soep minstens 40 minuten pruttelen onder een deksel.
500 g gemengd gehakt, 50 g paneermeel, 2 eigelen
9
Doe het gehakt met de eigelen en de chapelure in de keukenmachine. Kruid met peper en zout.
200 g chorizo, 0,5 bosjes peterselie
10
Snijd de chorizo in kleine blokjes (brunoise) en snijd de peterselie fijn. Meng ze onder het gehakt.
11
Rol kleine soepballetjes van het gehakt en bak ze gaar in de pan met boter.
12
Mix de soep tenslotte fijn.
13
Serveer de soep met de gebakken chorizoballetjes, een paar plukjes kervel, een likje (chili)olie en eventueel een snuifje paprikapoeder. Smakelijk!