Pasta pesto pomodoro met groene aspergetips en gebakken roodbaars

Wat een topper van een pasta! Pasta met tomatenpesto, puntjes van groene asperges en troskerstomaten. Doe daarbij nog een lekker stukje gebakken vis met panko, peterselie en ansjovis, en je hebt het geknipte zomerse, pastagerecht voor jong en oud. .

Ingrediënten

  • 60 g zonnebloempitten
  • 3 scheut olijfolie
  • 100 g panko
  • 80 g parmezaan
  • 1 teentje knoflook
  • 1 koffielepel tomatenpuree
  • 0.5 chilipeper
  • 2 bakje zongedroogde tomaten
  • 400 g spaghetti
  • 1 ajuin
  • 2 pakje aspergetips
  • 4 ansjovisfilets
  • zeste
  • enkele takjes krulpeterselie
  • 600 g roodbaarsfilet
  • 1 bakje troskerstomaat
  • enkele takjes basilicum

Benodigdheden

  • blender

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Breng een pot gezouten water aan de kook.

Zet een pan op het vuur en rooster de zonnebloempitten in een scheut olijfolie. Schep de gekleurde pitten op een vel keukenpapier en laat even uitlekken.

Laat een nieuwe scheut olijfolie heet worden in de pan en rooster de panko goudbruin. Schep de gebakken panko in een kom.

Snijd de parmezaan in stukjes en doe in de pot van de blender. Voeg de gebakken pitjes eraan toe. Pel de look, snijd grof en voeg toe. Voeg er vervolgens nog een scheutje olie aan toe. Laat de blender even draaien.

Voeg de zongedroogde tomaten toe, maar houd er enkele apart om in de pasta te doen. Voeg er een lepeltje tomatenpuree aan toe. Snipper de chilipeper fijn en voeg ook toe. Kruid de pesto met een snuif zout en mix nog eens.

Kook de pasta zoals vermeld op de verpakking.

Pel de ui, snijd in repen en stoof aan in de olie. Plet de rest van de look en voeg toe. Doe de aspergetips erbij en laat even meestoven.

Zet een pan op het vuur en laat er een klontje boter in smelten.

Snipper de ansjovis en de peterselie fijn en voeg toe aan de panko. Rasp er de schil van een halve citroen bij.

Kruid de vis met peper en zout en bak de vis in de boter.

Pluk de tomaatjes van de steeltjes en voeg toe aan de aspergetips en de ui.

Verdeel de panko over de stukken gebakken vis.

Schep een lepel kookwater van de pasta bij de groenten en schep er de gare pasta bij. Lepel de pesto erbij en meng alles goed onder elkaar. Kruid tot slot de pasta met peper en zout.

Schep een hoop pasta met groenten en pesto op een bord en serveer er de gebakken vis met panko erbij. Werk af met enkele blaadjes basilicum.

Pasta pesto pomodoro met groene aspergetips en gebakken roodbaars