dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Pasta met rapenstelen en gesmolten ansjovis (thumbnail)Pasta met rapenstelen en gesmolten ansjovis

Pasta met rapenstelen en gesmolten ansjovis

30m
8
-
5.4K
Recepten

Pasta met rapenstelen en gesmolten ansjovis

Dit is Jeroens versie van het Zuid-Italiaanse gerecht “orechiette alle cime di rape”. De originele rape of rapini zijn een bladgroente die moeilijk te vinden is in ons land, tenzij je een Italiaanse groenteboer weet wonen. Jeroen gebruikt het loof van onze klassieke rapen. Ze smaken licht bitter, bijna als radijsjes en je proeft zelfs mosterd. Dat belandt meestal in de GFT-bak en da’s zonde, want je kan er lekker mee koken.
Pasta met rapenstelen en gesmolten ansjovis (thumbnail)Pasta met rapenstelen en gesmolten ansjovis

Pasta met rapenstelen en gesmolten ansjovis

30m
8
-
5.4K
Recepten

Pasta met rapenstelen en gesmolten ansjovis

Dit is Jeroens versie van het Zuid-Italiaanse gerecht “orechiette alle cime di rape”. De originele rape of rapini zijn een bladgroente die moeilijk te vinden is in ons land, tenzij je een Italiaanse groenteboer weet wonen. Jeroen gebruikt het loof van onze klassieke rapen. Ze smaken licht bitter, bijna als radijsjes en je proeft zelfs mosterd. Dat belandt meestal in de GFT-bak en da’s zonde, want je kan er lekker mee koken.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd30m
Ingrediënten8
Beoordeling-
Aantal likes5.4K

Ingrediënten

4 personen
Orecchiette
500 g
Ansjovis reepjes
40 g
Raapstelen
2 bosjes
Sjalotten
2
Look
1 teentje
Chilipeper
1
Olijfolie
0,1 l
Zout
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Pasta met rapenstelen en gesmolten anchovis

500 g orecchiette, 40 g ansjovis reepjes, 2 bosjes raapstelen, 2 Sjalotten, 1 teentje Look, 1 chilipeper, 0,1 l olijfolie, zout
1
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook met een snuif zout. Kook daarin de pasta beetgaar.
2
Spoel de rapenstelen in ruim water.
3
Breek de bladeren weg en breek de stelen in stukken. Trek er tegelijkertijd ook taaie vezels uit.
TIPGeen rapenstelen gevonden? Rasp enkele raapjes en stoof ze mee met de sjalotsnippers. Voeg er nadien ook spinazie aan toe.
4
Pel de sjalotten en snipper ze zo fijn mogelijk. Pel de look en plet de teen tot pulp.
5
Snij de rode chilipeper overlangs in twee. Verwijder de zaadjes en hak het pepertje (of een deel ervan) in zo klein mogelijke stukjes.
6
Verhit een flinke scheut olijfolie in een stoofpot of een ruime sauteuse. Stoof de snippers sjalot glazig op een matig vuur. Roer er de lookpulp en ook de stukjes chilipeper doorheen.
7
Hak de zoute ansjovisfilets fijn en roer de zoute visjes door de gestoofde sjalotten.
8
Snij het loof van de rapenstelen in grove stukken en stoof het groen in de pot met sjalot en ansjovis. Voeg wat extra olijfolie toe.
9
Schenk een beetje van het kookvocht van de pasta in de pot en hou nog wat extra kookvocht apart voor straks.
10
Laat de bereiding even pruttelen, tot het groen gaar is.
11
Laat de orrecchiette uitlekken en stort ze in de pot. Voeg ook nog een kleine pollepel met kookvocht van de orecchiette toe.
12
Roer en serveer deze pure pasta in diepe borden of kommen.
1
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook met een snuif zout. Kook daarin de pasta beetgaar.
2
Spoel de rapenstelen in ruim water.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Instructies

Pasta met rapenstelen en gesmolten anchovis

500 g orecchiette, 40 g ansjovis reepjes, 2 bosjes raapstelen, 2 Sjalotten, 1 teentje Look, 1 chilipeper, 0,1 l olijfolie, zout
1
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook met een snuif zout. Kook daarin de pasta beetgaar.
2
Spoel de rapenstelen in ruim water.
3
Breek de bladeren weg en breek de stelen in stukken. Trek er tegelijkertijd ook taaie vezels uit.
TIPGeen rapenstelen gevonden? Rasp enkele raapjes en stoof ze mee met de sjalotsnippers. Voeg er nadien ook spinazie aan toe.
4
Pel de sjalotten en snipper ze zo fijn mogelijk. Pel de look en plet de teen tot pulp.
5
Snij de rode chilipeper overlangs in twee. Verwijder de zaadjes en hak het pepertje (of een deel ervan) in zo klein mogelijke stukjes.
6
Verhit een flinke scheut olijfolie in een stoofpot of een ruime sauteuse. Stoof de snippers sjalot glazig op een matig vuur. Roer er de lookpulp en ook de stukjes chilipeper doorheen.
7
Hak de zoute ansjovisfilets fijn en roer de zoute visjes door de gestoofde sjalotten.
8
Snij het loof van de rapenstelen in grove stukken en stoof het groen in de pot met sjalot en ansjovis. Voeg wat extra olijfolie toe.
9
Schenk een beetje van het kookvocht van de pasta in de pot en hou nog wat extra kookvocht apart voor straks.
10
Laat de bereiding even pruttelen, tot het groen gaar is.
11
Laat de orrecchiette uitlekken en stort ze in de pot. Voeg ook nog een kleine pollepel met kookvocht van de orecchiette toe.
12
Roer en serveer deze pure pasta in diepe borden of kommen.
1
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook met een snuif zout. Kook daarin de pasta beetgaar.
2
Spoel de rapenstelen in ruim water.

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Pasta met rapenstelen en gesmolten ansjovis (thumbnail)Pasta met rapenstelen en gesmolten ansjovis
4 personen
30m
Ingrediënten
Orecchiette
500 g
Ansjovis reepjes
40 g
Raapstelen
2 bosjes
Sjalotten
2
Look
1 teentje
Chilipeper
1
Olijfolie
0,1 l
Zout

Pasta met rapenstelen en gesmolten ansjovis

Dit is Jeroens versie van het Zuid-Italiaanse gerecht “orechiette alle cime di rape”. De originele rape of rapini zijn een bladgroente die moeilijk te vinden is in ons land, tenzij je een Italiaanse groenteboer weet wonen. Jeroen gebruikt het loof van onze klassieke rapen. Ze smaken licht bitter, bijna als radijsjes en je proeft zelfs mosterd. Dat belandt meestal in de GFT-bak en da’s zonde, want je kan er lekker mee koken.
Instructies

Pasta met rapenstelen en gesmolten anchovis

500 g orecchiette, 40 g ansjovis reepjes, 2 bosjes raapstelen, 2 Sjalotten, 1 teentje Look, 1 chilipeper, 0,1 l olijfolie, zout
1
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook met een snuif zout. Kook daarin de pasta beetgaar.
2
Spoel de rapenstelen in ruim water.
3
Breek de bladeren weg en breek de stelen in stukken. Trek er tegelijkertijd ook taaie vezels uit.
TIPGeen rapenstelen gevonden? Rasp enkele raapjes en stoof ze mee met de sjalotsnippers. Voeg er nadien ook spinazie aan toe.
4
Pel de sjalotten en snipper ze zo fijn mogelijk. Pel de look en plet de teen tot pulp.
5
Snij de rode chilipeper overlangs in twee. Verwijder de zaadjes en hak het pepertje (of een deel ervan) in zo klein mogelijke stukjes.
6
Verhit een flinke scheut olijfolie in een stoofpot of een ruime sauteuse. Stoof de snippers sjalot glazig op een matig vuur. Roer er de lookpulp en ook de stukjes chilipeper doorheen.
7
Hak de zoute ansjovisfilets fijn en roer de zoute visjes door de gestoofde sjalotten.
8
Snij het loof van de rapenstelen in grove stukken en stoof het groen in de pot met sjalot en ansjovis. Voeg wat extra olijfolie toe.
9
Schenk een beetje van het kookvocht van de pasta in de pot en hou nog wat extra kookvocht apart voor straks.
10
Laat de bereiding even pruttelen, tot het groen gaar is.
11
Laat de orrecchiette uitlekken en stort ze in de pot. Voeg ook nog een kleine pollepel met kookvocht van de orecchiette toe.
12
Roer en serveer deze pure pasta in diepe borden of kommen.