Instructies
4 personen
Pasta met rapenstelen en gesmolten anchovis
500 g orecchiette, 40 g ansjovis reepjes, 2 bosjes raapstelen, 2 Sjalotten, 1 teentje Look, 1 chilipeper, 0,1 l olijfolie, zout
1
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook met een snuif zout. Kook daarin de pasta beetgaar.
2
Spoel de rapenstelen in ruim water.
3
Breek de bladeren weg en breek de stelen in stukken. Trek er tegelijkertijd ook taaie vezels uit.
TIPGeen rapenstelen gevonden? Rasp enkele raapjes en stoof ze mee met de sjalotsnippers. Voeg er nadien ook spinazie aan toe.
4
Pel de sjalotten en snipper ze zo fijn mogelijk. Pel de look en plet de teen tot pulp.
5
Snij de rode chilipeper overlangs in twee. Verwijder de zaadjes en hak het pepertje (of een deel ervan) in zo klein mogelijke stukjes.
6
Verhit een flinke scheut olijfolie in een stoofpot of een ruime sauteuse. Stoof de snippers sjalot glazig op een matig vuur. Roer er de lookpulp en ook de stukjes chilipeper doorheen.
7
Hak de zoute ansjovisfilets fijn en roer de zoute visjes door de gestoofde sjalotten.
8
Snij het loof van de rapenstelen in grove stukken en stoof het groen in de pot met sjalot en ansjovis. Voeg wat extra olijfolie toe.
9
Schenk een beetje van het kookvocht van de pasta in de pot en hou nog wat extra kookvocht apart voor straks.
10
Laat de bereiding even pruttelen, tot het groen gaar is.
11
Laat de orrecchiette uitlekken en stort ze in de pot. Voeg ook nog een kleine pollepel met kookvocht van de orecchiette toe.
12