dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Pasta met pompoen en Oud Roeselare (thumbnail)Pasta met pompoen en Oud Roeselare

Pasta met pompoen en Oud Roeselare

30m
10
78%
3.7K
Recepten

Pasta met pompoen en Oud Roeselare

Een zalige herfstpasta met pompoen, salie en oude kaas. De lichte, glanzende saus op basis van ingekookt kookvocht en gesmolten Oud Roeselare kaas komt uiteindelijk samen met de pasta en gebakken pompoen in dezelfde kookpot. Het resultaat? Een buitengewoon heerlijke en smeuïge pastaschotel die letterlijk in een-twee-drie klaar is.
Pasta met pompoen en Oud Roeselare (thumbnail)Pasta met pompoen en Oud Roeselare

Pasta met pompoen en Oud Roeselare

30m
10
78%
3.7K
Recepten

Pasta met pompoen en Oud Roeselare

Een zalige herfstpasta met pompoen, salie en oude kaas. De lichte, glanzende saus op basis van ingekookt kookvocht en gesmolten Oud Roeselare kaas komt uiteindelijk samen met de pasta en gebakken pompoen in dezelfde kookpot. Het resultaat? Een buitengewoon heerlijke en smeuïge pastaschotel die letterlijk in een-twee-drie klaar is.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd30m
Ingrediënten10
Beoordeling78%
Aantal likes3.7K

Ingrediënten

4 personen
Pompoenen
0,5
Ajuin
1
Look
1 teentje
Salie
2 blaadjes
Peper
Zout
Pasta
500 g
Walnoten
handvol
Oude kaas in blok
100 g
Rucola

Benodigdheden

Een rasp

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

0,5 pompoenen
1
Halveer de pompoen en verwijder de pitjes met een lepel. Schil de pompoen en snijd in stukken.
2
Smelt een klont boter met een scheut olijfolie in een grote pan en bak de pompoenblokken.
3
Breng een pot met gezouten water aan de kook voor de pasta.
1 ajuin
4
Snijd de ui in stukken en bak ze mee met de stukken pompoen.
1 teentje Look
5
Pel en plet de look. Laat mee bakken.
2 blaadjes Salie
6
Pluk de blaadjes salie en snijd ze fijn.
peper, zout
7
Kruid de groenten in de pan met peper, zout en de fijngesneden salie.
8
Doe een klein scheutje water bij de pompoen en laat verder garen.
500 g pasta
9
Kook ondertussen ook de pasta gaar.
handvol Walnoten
10
Snijd de walnoten grof en rooster ze in een droge pan. Hou ze apart. Maak daarna de pan schoon met een vel keukenpapier.
peper, zout
11
Verwarm nu in dezelfde pan een scheut olijfolie en een klont boter. Schep er een pollepel van het kookvocht van de pasta bij. Breng op smaak met peper en zout en laat even inkoken.
100 g oude kaas in blok
12
Rasp ondertussen de kaas.
13
Giet de pasta af en doe ze bij het ingekookte kookvocht. Roer de geraspte kaas eronder tot ze helemaal gesmolten is.
14
Meng tenslotte de pompoenblokjes met de pasta en de saus.
Rucola
15
Serveer de pasta met pompoen in een diep bord, strooi er wat rucolablaadjes over en werk af met de geroosterde walnoten. Smakelijk!
1
Halveer de pompoen en verwijder de pitjes met een lepel. Schil de pompoen en snijd in stukken.
2
Smelt een klont boter met een scheut olijfolie in een grote pan en bak de pompoenblokken.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Instructies

0,5 pompoenen
1
Halveer de pompoen en verwijder de pitjes met een lepel. Schil de pompoen en snijd in stukken.
2
Smelt een klont boter met een scheut olijfolie in een grote pan en bak de pompoenblokken.
3
Breng een pot met gezouten water aan de kook voor de pasta.
1 ajuin
4
Snijd de ui in stukken en bak ze mee met de stukken pompoen.
1 teentje Look
5
Pel en plet de look. Laat mee bakken.
2 blaadjes Salie
6
Pluk de blaadjes salie en snijd ze fijn.
peper, zout
7
Kruid de groenten in de pan met peper, zout en de fijngesneden salie.
8
Doe een klein scheutje water bij de pompoen en laat verder garen.
500 g pasta
9
Kook ondertussen ook de pasta gaar.
handvol Walnoten
10
Snijd de walnoten grof en rooster ze in een droge pan. Hou ze apart. Maak daarna de pan schoon met een vel keukenpapier.
peper, zout
11
Verwarm nu in dezelfde pan een scheut olijfolie en een klont boter. Schep er een pollepel van het kookvocht van de pasta bij. Breng op smaak met peper en zout en laat even inkoken.
100 g oude kaas in blok
12
Rasp ondertussen de kaas.
13
Giet de pasta af en doe ze bij het ingekookte kookvocht. Roer de geraspte kaas eronder tot ze helemaal gesmolten is.
14
Meng tenslotte de pompoenblokjes met de pasta en de saus.
Rucola
15
Serveer de pasta met pompoen in een diep bord, strooi er wat rucolablaadjes over en werk af met de geroosterde walnoten. Smakelijk!
1
Halveer de pompoen en verwijder de pitjes met een lepel. Schil de pompoen en snijd in stukken.
2
Smelt een klont boter met een scheut olijfolie in een grote pan en bak de pompoenblokken.

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Pasta met pompoen en Oud Roeselare (thumbnail)Pasta met pompoen en Oud Roeselare
4 personen
30m
Ingrediënten
Pompoenen
0,5
Ajuin
1
Look
1 teentje
Salie
2 blaadjes
Peper
Zout
Pasta
500 g
Walnoten
handvol
Oude kaas in blok
100 g
Rucola

Pasta met pompoen en Oud Roeselare

Een zalige herfstpasta met pompoen, salie en oude kaas. De lichte, glanzende saus op basis van ingekookt kookvocht en gesmolten Oud Roeselare kaas komt uiteindelijk samen met de pasta en gebakken pompoen in dezelfde kookpot. Het resultaat? Een buitengewoon heerlijke en smeuïge pastaschotel die letterlijk in een-twee-drie klaar is.
Instructies
0,5 pompoenen
1
Halveer de pompoen en verwijder de pitjes met een lepel. Schil de pompoen en snijd in stukken.
2
Smelt een klont boter met een scheut olijfolie in een grote pan en bak de pompoenblokken.
3
Breng een pot met gezouten water aan de kook voor de pasta.
1 ajuin
4
Snijd de ui in stukken en bak ze mee met de stukken pompoen.
1 teentje Look
5
Pel en plet de look. Laat mee bakken.
2 blaadjes Salie
6
Pluk de blaadjes salie en snijd ze fijn.
peper, zout
7
Kruid de groenten in de pan met peper, zout en de fijngesneden salie.
8
Doe een klein scheutje water bij de pompoen en laat verder garen.
500 g pasta
9
Kook ondertussen ook de pasta gaar.
handvol Walnoten
10
Snijd de walnoten grof en rooster ze in een droge pan. Hou ze apart. Maak daarna de pan schoon met een vel keukenpapier.
peper, zout
11
Verwarm nu in dezelfde pan een scheut olijfolie en een klont boter. Schep er een pollepel van het kookvocht van de pasta bij. Breng op smaak met peper en zout en laat even inkoken.
100 g oude kaas in blok
12
Rasp ondertussen de kaas.
13
Giet de pasta af en doe ze bij het ingekookte kookvocht. Roer de geraspte kaas eronder tot ze helemaal gesmolten is.
14
Meng tenslotte de pompoenblokjes met de pasta en de saus.
Rucola
15
Serveer de pasta met pompoen in een diep bord, strooi er wat rucolablaadjes over en werk af met de geroosterde walnoten. Smakelijk!