Instructies
4 personen
0,5 pompoenen
1
Halveer de pompoen en verwijder de pitjes met een lepel. Schil de pompoen en snijd in stukken.
2
Smelt een klont boter met een scheut olijfolie in een grote pan en bak de pompoenblokken.
3
Breng een pot met gezouten water aan de kook voor de pasta.
1 ajuin
4
Snijd de ui in stukken en bak ze mee met de stukken pompoen.
1 teentje Look
5
Pel en plet de look. Laat mee bakken.
2 blaadjes Salie
6
Pluk de blaadjes salie en snijd ze fijn.
peper, zout
7
Kruid de groenten in de pan met peper, zout en de fijngesneden salie.
8
Doe een klein scheutje water bij de pompoen en laat verder garen.
500 g pasta
9
Kook ondertussen ook de pasta gaar.
handvol Walnoten
10
Snijd de walnoten grof en rooster ze in een droge pan. Hou ze apart. Maak daarna de pan schoon met een vel keukenpapier.
peper, zout
11
Verwarm nu in dezelfde pan een scheut olijfolie en een klont boter. Schep er een pollepel van het kookvocht van de pasta bij. Breng op smaak met peper en zout en laat even inkoken.
100 g oude kaas in blok
12
Rasp ondertussen de kaas.
13
Giet de pasta af en doe ze bij het ingekookte kookvocht. Roer de geraspte kaas eronder tot ze helemaal gesmolten is.
14
Meng tenslotte de pompoenblokjes met de pasta en de saus.
Rucola
15