dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Pasta met merguez, auberginepesto en kerstomaten (thumbnail)Pasta met merguez, auberginepesto en kerstomaten

Pasta met merguez, auberginepesto en kerstomaten

35m
12
100%
6.5K
Recepten

Pasta met merguez, auberginepesto en kerstomaten

Een eenvoudige, smaakvolle en gezonde pasta, perfect om tijdens het hectische begin van het schooljaar op tafel te toveren!
Pasta met merguez, auberginepesto en kerstomaten (thumbnail)Pasta met merguez, auberginepesto en kerstomaten

Pasta met merguez, auberginepesto en kerstomaten

35m
12
100%
6.5K
Recepten

Pasta met merguez, auberginepesto en kerstomaten

Een eenvoudige, smaakvolle en gezonde pasta, perfect om tijdens het hectische begin van het schooljaar op tafel te toveren!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd35m
Ingrediënten12
Beoordeling100%
Aantal likes6.5K

Ingrediënten

4 personen
Pijnboompitten
100 g
Aubergine
2
Look
1 teentje
Rozemarijn
Basilicum
1 bosje
Olijfolie
0,5 dl
Merguez
600 g
Parmezaanse kaas
80 g
Citroenen
0,5
Penne
400 g
Sjalotten
2
Kerstomaten
1 bakje

Benodigdheden

Blender, waterkoker

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

100 g pijnboompitten
1
Laat een scheut olie heet worden in een pan. Kleur de pijnboompitjes in de hete olie. Laat ze nadien uitlekken op wat keukenpapier.
2 aubergine, 1 teentje Look, rozemarijn
2
Schil de aubergines, snijd ze in blokjes en bak ze goudbruin in dezelfde pan. Kruid de aubergine met peper en zout. Snipper bij de aubergines nog een teentje look en wat rozemarijn.
1 bosje basilicum
3
Schep de helft van de pijnboompitten in de pot van de blender en voeg de basilicum eraan toe.
0,5 dl olijfolie
4
Schep de helft van de gebakken aubergine op een vel keukenpapier en laat even uitlekken. Schep de rest van de blokjes in de blender en voeg er de olijfolie aan toe.
600 g merguez
5
Laat wat verse olie heet worden in de pan en knijp het vlees van de merguez in bolletjes in de olie. Bak de balletjes merguez in de pan goudbruin.
80 g Parmezaanse kaas, 0,5 citroenen
6
Snijd de parmezaan in kleine blokjes en doe ze in de pot van de blender. Voeg het sap van de citroen toe aan de pesto en mix alles glad. Voeg kruiding toe naar smaak.
400 g penne
7
Breng een pot water aan de kook en kook vervolgens de penne gaar in het kokend water.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
2 Sjalotten
8
Pel de sjalotten, snijd ze in halve maantjes en voeg ze toe aan de pan met merguez. Laat alles even bakken.
1 bakje kerstomaten
9
Spoel de kerstomaatjes en snijd ze in twee of in vier.
10
Schep de gare pasta bij de sjalotten en de balletjes merguez en voeg er een goede soeplepel kookvocht bij. Meng alles eens goed onder elkaar en voeg de pesto eraan toe, gevolgd door de rest van de garnituur: de blokjes aubergine, de pijnboompitjes en de kerstomaatjes. Kruid bij naar smaak en werk af met wat extra parmezaan en basilicum.
1
Laat een scheut olie heet worden in een pan. Kleur de pijnboompitjes in de hete olie. Laat ze nadien uitlekken op wat keukenpapier.
2
Schil de aubergines, snijd ze in blokjes en bak ze goudbruin in dezelfde pan. Kruid de aubergine met peper en zout. Snipper bij de aubergines nog een teentje look en wat rozemarijn.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Instructies

100 g pijnboompitten
1
Laat een scheut olie heet worden in een pan. Kleur de pijnboompitjes in de hete olie. Laat ze nadien uitlekken op wat keukenpapier.
2 aubergine, 1 teentje Look, rozemarijn
2
Schil de aubergines, snijd ze in blokjes en bak ze goudbruin in dezelfde pan. Kruid de aubergine met peper en zout. Snipper bij de aubergines nog een teentje look en wat rozemarijn.
1 bosje basilicum
3
Schep de helft van de pijnboompitten in de pot van de blender en voeg de basilicum eraan toe.
0,5 dl olijfolie
4
Schep de helft van de gebakken aubergine op een vel keukenpapier en laat even uitlekken. Schep de rest van de blokjes in de blender en voeg er de olijfolie aan toe.
600 g merguez
5
Laat wat verse olie heet worden in de pan en knijp het vlees van de merguez in bolletjes in de olie. Bak de balletjes merguez in de pan goudbruin.
80 g Parmezaanse kaas, 0,5 citroenen
6
Snijd de parmezaan in kleine blokjes en doe ze in de pot van de blender. Voeg het sap van de citroen toe aan de pesto en mix alles glad. Voeg kruiding toe naar smaak.
400 g penne
7
Breng een pot water aan de kook en kook vervolgens de penne gaar in het kokend water.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
2 Sjalotten
8
Pel de sjalotten, snijd ze in halve maantjes en voeg ze toe aan de pan met merguez. Laat alles even bakken.
1 bakje kerstomaten
9
Spoel de kerstomaatjes en snijd ze in twee of in vier.
10
Schep de gare pasta bij de sjalotten en de balletjes merguez en voeg er een goede soeplepel kookvocht bij. Meng alles eens goed onder elkaar en voeg de pesto eraan toe, gevolgd door de rest van de garnituur: de blokjes aubergine, de pijnboompitjes en de kerstomaatjes. Kruid bij naar smaak en werk af met wat extra parmezaan en basilicum.
1
Laat een scheut olie heet worden in een pan. Kleur de pijnboompitjes in de hete olie. Laat ze nadien uitlekken op wat keukenpapier.
2
Schil de aubergines, snijd ze in blokjes en bak ze goudbruin in dezelfde pan. Kruid de aubergine met peper en zout. Snipper bij de aubergines nog een teentje look en wat rozemarijn.

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Pasta met merguez, auberginepesto en kerstomaten (thumbnail)Pasta met merguez, auberginepesto en kerstomaten
4 personen
35m
Ingrediënten
Pijnboompitten
100 g
Aubergine
2
Look
1 teentje
Rozemarijn
Basilicum
1 bosje
Olijfolie
0,5 dl
Merguez
600 g
Parmezaanse kaas
80 g
Citroenen
0,5
Penne
400 g
Sjalotten
2
Kerstomaten
1 bakje

Pasta met merguez, auberginepesto en kerstomaten

Een eenvoudige, smaakvolle en gezonde pasta, perfect om tijdens het hectische begin van het schooljaar op tafel te toveren!
Instructies
100 g pijnboompitten
1
Laat een scheut olie heet worden in een pan. Kleur de pijnboompitjes in de hete olie. Laat ze nadien uitlekken op wat keukenpapier.
2 aubergine, 1 teentje Look, rozemarijn
2
Schil de aubergines, snijd ze in blokjes en bak ze goudbruin in dezelfde pan. Kruid de aubergine met peper en zout. Snipper bij de aubergines nog een teentje look en wat rozemarijn.
1 bosje basilicum
3
Schep de helft van de pijnboompitten in de pot van de blender en voeg de basilicum eraan toe.
0,5 dl olijfolie
4
Schep de helft van de gebakken aubergine op een vel keukenpapier en laat even uitlekken. Schep de rest van de blokjes in de blender en voeg er de olijfolie aan toe.
600 g merguez
5
Laat wat verse olie heet worden in de pan en knijp het vlees van de merguez in bolletjes in de olie. Bak de balletjes merguez in de pan goudbruin.
80 g Parmezaanse kaas, 0,5 citroenen
6
Snijd de parmezaan in kleine blokjes en doe ze in de pot van de blender. Voeg het sap van de citroen toe aan de pesto en mix alles glad. Voeg kruiding toe naar smaak.
400 g penne
7
Breng een pot water aan de kook en kook vervolgens de penne gaar in het kokend water.
2 Sjalotten
8
Pel de sjalotten, snijd ze in halve maantjes en voeg ze toe aan de pan met merguez. Laat alles even bakken.
1 bakje kerstomaten
9
Spoel de kerstomaatjes en snijd ze in twee of in vier.
10
Schep de gare pasta bij de sjalotten en de balletjes merguez en voeg er een goede soeplepel kookvocht bij. Meng alles eens goed onder elkaar en voeg de pesto eraan toe, gevolgd door de rest van de garnituur: de blokjes aubergine, de pijnboompitjes en de kerstomaatjes. Kruid bij naar smaak en werk af met wat extra parmezaan en basilicum.