Instructies
4 personen
100 g pijnboompitten
1
Laat een scheut olie heet worden in een pan. Kleur de pijnboompitjes in de hete olie. Laat ze nadien uitlekken op wat keukenpapier.
2 aubergine, 1 teentje Look, rozemarijn
2
Schil de aubergines, snijd ze in blokjes en bak ze goudbruin in dezelfde pan. Kruid de aubergine met peper en zout. Snipper bij de aubergines nog een teentje look en wat rozemarijn.
1 bosje basilicum
3
Schep de helft van de pijnboompitten in de pot van de blender en voeg de basilicum eraan toe.
0,5 dl olijfolie
4
Schep de helft van de gebakken aubergine op een vel keukenpapier en laat even uitlekken. Schep de rest van de blokjes in de blender en voeg er de olijfolie aan toe.
600 g merguez
5
Laat wat verse olie heet worden in de pan en knijp het vlees van de merguez in bolletjes in de olie. Bak de balletjes merguez in de pan goudbruin.
80 g Parmezaanse kaas, 0,5 citroenen
6
Snijd de parmezaan in kleine blokjes en doe ze in de pot van de blender. Voeg het sap van de citroen toe aan de pesto en mix alles glad. Voeg kruiding toe naar smaak.
400 g penne
7
Breng een pot water aan de kook en kook vervolgens de penne gaar in het kokend water.
2 Sjalotten
8
Pel de sjalotten, snijd ze in halve maantjes en voeg ze toe aan de pan met merguez. Laat alles even bakken.
1 bakje kerstomaten
9
Spoel de kerstomaatjes en snijd ze in twee of in vier.
10