
Dit is een rijk, vol gerecht; paddenstoelen slorpen als een spons alle smaak en vet op. Witte wijn zorgt voor een zuurtje, een klontje boter maakt het romiger. Krullen parmezaan maken je saus compleet.
Ingrediƫnten
- 500 g eekhoorntjesbrood
- boter
- 2 tenen knoflook
- 4 blaadjes salie
- peper
- zout
- 2 dl witte wijn
- 400 g pasta
- 1 bussel peterselie
- 50 g Parmezaanse kaas
Benodigdheden
- een rasp
Bereiding
Bereiding
Borstel het eekhoorntjesbrood schoon en snijd het in twee.
Smelt een klont boter in een hoge pan.
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en stoof ze in de boter. Doe er de salie bij en laat mee stoven.
Doe het eekhoorntjesbrood bij de knoflook en laat bakken. Voeg eventueel een extra klontje boter toe. Kruid met peper en zout.
Blus de paddenstoelen met witte wijn en laat helemaal droog koken.
Kook de pasta gaar in gezouten water.
Snijd de stengels van de peterselie en snipper de blaadjes.
Giet de pasta af en roer hem door de saus. Doe er de gesnipperde peterselie bij en kruid met peper.
Doe een pollepel kookvocht van de pasta erbij.
Rasp de parmezaan en schep hem door de pasta.
Serveer de pasta met wat extra geraspte parmezaan.