dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Pasta met champignons en kip (thumbnail)Pasta met champignons en kip

Pasta met champignons en kip

35m
21
94%
3K
Recepten

Pasta met champignons en kip

Jeroen maakte deze snelle pasta al eens klaar voor de hele ploeg na een lange werkdag. Dat viel zo in de smaak dat het recept een plaatsje op deze website verdiende. Zeg nu zelf, een romige tomatensaus met stukjes spek en kip… Dat kan niet anders dan lekker zijn!
Pasta met champignons en kip (thumbnail)Pasta met champignons en kip

Pasta met champignons en kip

35m
21
94%
3K
Recepten

Pasta met champignons en kip

Jeroen maakte deze snelle pasta al eens klaar voor de hele ploeg na een lange werkdag. Dat viel zo in de smaak dat het recept een plaatsje op deze website verdiende. Zeg nu zelf, een romige tomatensaus met stukjes spek en kip… Dat kan niet anders dan lekker zijn!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd35m
Ingrediënten21
Beoordeling94%
Aantal likes3K

Ingrediënten

4 personen
Olijfolie
Gerookt spek
300 g
Kipfilets
600 g
Kippenkruiden
1 snuifje
Penne
500 g
Ajuinen
2
Oesterzwammen
200 g
Kastanjechampignons
200 g
Lookolie
1 scheutje
Rode chilipepers
0,5
Oregano
1 snuifje
Provençaalse kruiden
1 snuifje
Tomatenpuree
140 g
Witte wijn
0,1 l
Tomatenblokjes
1 blik
Water
1 scheutje
Room
0,1 l
Sriracha
Kerstomaten
1 tros
Platte peterselie
0,5 bosjes
Parmezaanse kaas
50 g

Benodigdheden

Een rasp

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1
Verwarm een grote pot met gezouten water voor de pasta.
olijfolie
2
Zet een hoge pan op het vuur en doe er een scheutje olijfolie in.
300 g gerookt spek
3
Snijd het spek in reepjes en bak ze in de olijfolie.
600 g kipfilets, 1 snuifje kippenkruiden
4
Snijd ook de kipfilets in blokjes, kruid met kippenkruiden en bak ze mee in de pan.
500 g penne
5
Kook de pasta gaar.
2 ajuinen, 200 g oesterzwammen, 200 g kastanjechampignons
6
Snipper de ajuinen fijn. Maak de champignons en oesterzwammen schoon en snijd ze grof.
1 scheutje lookolie
7
Schep het vlees uit de pan en hou even apart. Bak de champignons en oesterzwammen samen met de ajuin en een scheutje lookolie in de pan.
0,5 rode chilipepers, 1 snuifje oregano, 1 snuifje Provençaalse kruiden
8
Snijd de chilipeper fijn en voeg toe. Kruid met een snuif oregano en Provençaalse kruiden.
140 g Tomatenpuree
9
Voeg de tomatenpuree toe en laat mee bakken.
10
Doe de kip en het spek terug in de pan.
0,1 l witte wijn
11
Deglaceer met een scheut witte wijn.
1 blik Tomatenblokjes, 1 scheutje Water
12
Voeg de tomatenblokjes en een klein scheutje water toe.
0,1 l Room, sriracha
13
Werk af met een scheut room en eventueel een toefje sriracha.
1 tros kerstomaten, 0,5 bosjes platte peterselie
14
Halveer de kerstomaten en hak de peterselie fijn. Voeg ze vlak voor het serveren toe aan de saus.
50 g Parmezaanse kaas
15
Serveer de pasta met een flinke schep tomatenroomsaus en rasp er nog een beetje Parmezaan over. Smakelijk!
1
Verwarm een grote pot met gezouten water voor de pasta.
2
Zet een hoge pan op het vuur en doe er een scheutje olijfolie in.

Instructies

1
Verwarm een grote pot met gezouten water voor de pasta.
olijfolie
2
Zet een hoge pan op het vuur en doe er een scheutje olijfolie in.
300 g gerookt spek
3
Snijd het spek in reepjes en bak ze in de olijfolie.
600 g kipfilets, 1 snuifje kippenkruiden
4
Snijd ook de kipfilets in blokjes, kruid met kippenkruiden en bak ze mee in de pan.
500 g penne
5
Kook de pasta gaar.
2 ajuinen, 200 g oesterzwammen, 200 g kastanjechampignons
6
Snipper de ajuinen fijn. Maak de champignons en oesterzwammen schoon en snijd ze grof.
1 scheutje lookolie
7
Schep het vlees uit de pan en hou even apart. Bak de champignons en oesterzwammen samen met de ajuin en een scheutje lookolie in de pan.
0,5 rode chilipepers, 1 snuifje oregano, 1 snuifje Provençaalse kruiden
8
Snijd de chilipeper fijn en voeg toe. Kruid met een snuif oregano en Provençaalse kruiden.
140 g Tomatenpuree
9
Voeg de tomatenpuree toe en laat mee bakken.
10
Doe de kip en het spek terug in de pan.
0,1 l witte wijn
11
Deglaceer met een scheut witte wijn.
1 blik Tomatenblokjes, 1 scheutje Water
12
Voeg de tomatenblokjes en een klein scheutje water toe.
0,1 l Room, sriracha
13
Werk af met een scheut room en eventueel een toefje sriracha.
1 tros kerstomaten, 0,5 bosjes platte peterselie
14
Halveer de kerstomaten en hak de peterselie fijn. Voeg ze vlak voor het serveren toe aan de saus.
50 g Parmezaanse kaas
15
Serveer de pasta met een flinke schep tomatenroomsaus en rasp er nog een beetje Parmezaan over. Smakelijk!
1
Verwarm een grote pot met gezouten water voor de pasta.
2
Zet een hoge pan op het vuur en doe er een scheutje olijfolie in.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Pasta met champignons en kip (thumbnail)Pasta met champignons en kip
4 personen
35m
Ingrediënten
Olijfolie
Gerookt spek
300 g
Kipfilets
600 g
Kippenkruiden
1 snuifje
Penne
500 g
Ajuinen
2
Oesterzwammen
200 g
Kastanjechampignons
200 g
Lookolie
1 scheutje
Rode chilipepers
0,5
Oregano
1 snuifje
Provençaalse kruiden
1 snuifje
Tomatenpuree
140 g
Witte wijn
0,1 l
Tomatenblokjes
1 blik
Water
1 scheutje
Room
0,1 l
Sriracha
Kerstomaten
1 tros
Platte peterselie
0,5 bosjes
Parmezaanse kaas
50 g

Pasta met champignons en kip

Jeroen maakte deze snelle pasta al eens klaar voor de hele ploeg na een lange werkdag. Dat viel zo in de smaak dat het recept een plaatsje op deze website verdiende. Zeg nu zelf, een romige tomatensaus met stukjes spek en kip… Dat kan niet anders dan lekker zijn!
Instructies
1
Verwarm een grote pot met gezouten water voor de pasta.
olijfolie
2
Zet een hoge pan op het vuur en doe er een scheutje olijfolie in.
300 g gerookt spek
3
Snijd het spek in reepjes en bak ze in de olijfolie.
600 g kipfilets, 1 snuifje kippenkruiden
4
Snijd ook de kipfilets in blokjes, kruid met kippenkruiden en bak ze mee in de pan.
500 g penne
5
Kook de pasta gaar.
2 ajuinen, 200 g oesterzwammen, 200 g kastanjechampignons
6
Snipper de ajuinen fijn. Maak de champignons en oesterzwammen schoon en snijd ze grof.
1 scheutje lookolie
7
Schep het vlees uit de pan en hou even apart. Bak de champignons en oesterzwammen samen met de ajuin en een scheutje lookolie in de pan.
0,5 rode chilipepers, 1 snuifje oregano, 1 snuifje Provençaalse kruiden
8
Snijd de chilipeper fijn en voeg toe. Kruid met een snuif oregano en Provençaalse kruiden.
140 g Tomatenpuree
9
Voeg de tomatenpuree toe en laat mee bakken.
10
Doe de kip en het spek terug in de pan.
0,1 l witte wijn
11
Deglaceer met een scheut witte wijn.
1 blik Tomatenblokjes, 1 scheutje Water
12
Voeg de tomatenblokjes en een klein scheutje water toe.
0,1 l Room, sriracha
13
Werk af met een scheut room en eventueel een toefje sriracha.
1 tros kerstomaten, 0,5 bosjes platte peterselie
14
Halveer de kerstomaten en hak de peterselie fijn. Voeg ze vlak voor het serveren toe aan de saus.
50 g Parmezaanse kaas
15
Serveer de pasta met een flinke schep tomatenroomsaus en rasp er nog een beetje Parmezaan over. Smakelijk!