Instructies
4 personen
1
Verwarm een grote pot met gezouten water voor de pasta.
olijfolie
2
Zet een hoge pan op het vuur en doe er een scheutje olijfolie in.
300 g gerookt spek
3
Snijd het spek in reepjes en bak ze in de olijfolie.
600 g kipfilets, 1 snuifje kippenkruiden
4
Snijd ook de kipfilets in blokjes, kruid met kippenkruiden en bak ze mee in de pan.
500 g penne
5
Kook de pasta gaar.
2 ajuinen, 200 g oesterzwammen, 200 g kastanjechampignons
6
Snipper de ajuinen fijn. Maak de champignons en oesterzwammen schoon en snijd ze grof.
1 scheutje lookolie
7
Schep het vlees uit de pan en hou even apart. Bak de champignons en oesterzwammen samen met de ajuin en een scheutje lookolie in de pan.
0,5 rode chilipepers, 1 snuifje oregano, 1 snuifje Provençaalse kruiden
8
Snijd de chilipeper fijn en voeg toe. Kruid met een snuif oregano en Provençaalse kruiden.
140 g Tomatenpuree
9
Voeg de tomatenpuree toe en laat mee bakken.
10
Doe de kip en het spek terug in de pan.
0,1 l witte wijn
11
Deglaceer met een scheut witte wijn.
1 blik Tomatenblokjes, 1 scheutje Water
12
Voeg de tomatenblokjes en een klein scheutje water toe.
0,1 l Room, sriracha
13
Werk af met een scheut room en eventueel een toefje sriracha.
1 tros kerstomaten, 0,5 bosjes platte peterselie
14
Halveer de kerstomaten en hak de peterselie fijn. Voeg ze vlak voor het serveren toe aan de saus.
50 g Parmezaanse kaas
15