Instructies

4 personen
1

Verwarm een grote pot met gezouten water voor de pasta.

olijfolie
2

Zet een hoge pan op het vuur en doe er een scheutje olijfolie in.

300 g gerookt spek
3

Snijd het spek in reepjes en bak ze in de olijfolie.

600 g kipfilets, 1 snuifje kippenkruiden
4

Snijd ook de kipfilets in blokjes, kruid met kippenkruiden en bak ze mee in de pan.

500 g penne
5

Kook de pasta gaar.

2 ajuinen, 200 g oesterzwammen, 200 g kastanjechampignons
6

Snipper de ajuinen fijn. Maak de champignons en oesterzwammen schoon en snijd ze grof.

1 scheutje lookolie
7

Schep het vlees uit de pan en hou even apart. Bak de champignons en oesterzwammen samen met de ajuin en een scheutje lookolie in de pan.

0,5 rode chilipepers, 1 snuifje oregano, 1 snuifje Provençaalse kruiden
8

Snijd de chilipeper fijn en voeg toe. Kruid met een snuif oregano en Provençaalse kruiden.

140 g Tomatenpuree
9

Voeg de tomatenpuree toe en laat mee bakken.

10

Doe de kip en het spek terug in de pan.

0,1 l witte wijn
11

Deglaceer met een scheut witte wijn.

1 blik Tomatenblokjes, 1 scheutje Water
12

Voeg de tomatenblokjes en een klein scheutje water toe.

0,1 l Room, sriracha
13

Werk af met een scheut room en eventueel een toefje sriracha.

1 tros kerstomaten, 0,5 bosjes platte peterselie
14

Halveer de kerstomaten en hak de peterselie fijn. Voeg ze vlak voor het serveren toe aan de saus.

50 g Parmezaanse kaas
15

Serveer de pasta met een flinke schep tomatenroomsaus en rasp er nog een beetje Parmezaan over. Smakelijk!