Pasta koken
Pasta koken
Volgens velen een kunst, maar eigenlijk belachelijk eenvoudig eens je eraan begint ...
Pasta koken
Pasta koken
Volgens velen een kunst, maar eigenlijk belachelijk eenvoudig eens je eraan begint ...
Ingrediënten
4 personen
Pasta
100 g
Volkoren pastaEven lekker, veel gezonder
Zout
Benodigdheden
Waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Volkoren pasta
Even lekker, veel gezonderWist je dat...? Door volkoren pasta (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
Pasta koken
zout
1
Gebruik je droge of verse kant-en-klaarpasta? Weet dan wel dat pasta wil zwemmen: het is belangrijk om pasta altijd te koken in een grote pan met veel water met een flinke snuif zout. Breng het water aan de kook en voeg dan pas zout toe.
100 g pasta
2
Voeg 100 gram pasta per persoon toe.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Wist je dat...? Door volkoren pasta (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
3
Giet de spaghetti snel af in een vergiet en vang eventueel wat kookwater op om de saus mee te binden. Je kunt ook wat koud water toevoegen om het kookproces te stoppen en dan pas af te gieten.
TIPLaat droge pasta altijd 1 minuut minder lang koken dan aangegeven op de verpakking. De pasta gaart immers nog wat verder in de warme saus.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Volkoren pasta
Even lekker, veel gezonderWist je dat...? Door volkoren pasta (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
Pasta koken
zout
1
Gebruik je droge of verse kant-en-klaarpasta? Weet dan wel dat pasta wil zwemmen: het is belangrijk om pasta altijd te koken in een grote pan met veel water met een flinke snuif zout. Breng het water aan de kook en voeg dan pas zout toe.
100 g pasta
2
Voeg 100 gram pasta per persoon toe.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Wist je dat...? Door volkoren pasta (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
3
Giet de spaghetti snel af in een vergiet en vang eventueel wat kookwater op om de saus mee te binden. Je kunt ook wat koud water toevoegen om het kookproces te stoppen en dan pas af te gieten.
TIPLaat droge pasta altijd 1 minuut minder lang koken dan aangegeven op de verpakking. De pasta gaart immers nog wat verder in de warme saus.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
15m
Ingrediënten
Zout
Pasta
100 g
Pasta koken
Volgens velen een kunst, maar eigenlijk belachelijk eenvoudig eens je eraan begint ...Instructies
Pasta koken
zout
1
Gebruik je droge of verse kant-en-klaarpasta? Weet dan wel dat pasta wil zwemmen: het is belangrijk om pasta altijd te koken in een grote pan met veel water met een flinke snuif zout. Breng het water aan de kook en voeg dan pas zout toe.
100 g pasta
2
Voeg 100 gram pasta per persoon toe.
3
Giet de spaghetti snel af in een vergiet en vang eventueel wat kookwater op om de saus mee te binden. Je kunt ook wat koud water toevoegen om het kookproces te stoppen en dan pas af te gieten.
TIPLaat droge pasta altijd 1 minuut minder lang koken dan aangegeven op de verpakking. De pasta gaart immers nog wat verder in de warme saus.