Instructies

4 personen

Pasta koken

zout
1

Gebruik je droge of verse kant-en-klaarpasta? Weet dan wel dat pasta wil zwemmen: het is belangrijk om pasta altijd te koken in een grote pan met veel water met een flinke snuif zout. Breng het water aan de kook en voeg dan pas zout toe.

100 g pasta
2

Voeg 100 gram pasta per persoon toe.

Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Volkoren pasta (thumbnail)Volkoren pasta
Wist je dat...? Door volkoren pasta (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
3

Giet de spaghetti snel af in een vergiet en vang eventueel wat kookwater op om de saus mee te binden. Je kunt ook wat koud water toevoegen om het kookproces te stoppen en dan pas af te gieten.

TIPLaat droge pasta altijd 1 minuut minder lang koken dan aangegeven op de verpakking. De pasta gaart immers nog wat verder in de warme saus.